• Головна
  • Новини
  • У Львові на вул. Б. Хмельницького має бути культурно-освітній простір

30.05.2023, 14:15

У Львові на вул. Б. Хмельницького має бути культурно-освітній простір

Місто виставило на аукціон приміщення на вул. Б. Хмельницького, 11. Це будівля, яка тривалий час не функціонує. Однією із вимог цільового призначення є те, що там має бути просвітницький, культурний чи мистецький простір.

«Колись у Львові функціонував кінотеатр на вул. Б. Хмельницького, 11. Але вже багато років будівля не функціонує. Останні кілька років було багато обговорень, як відновити цей простір. Як один з варіантів – інвестиційний конкурс. Але цей інструмент втілити не вдалось. Тому цьогоріч почали шукати інший шлях, який би дозволив втілити напрацьовану концепцію, але зробити це швидше.

Будівля є в незадовільному стані. А інвестиція в неї – це десятки мільйонів гривень. Тому місто оголосило аукціон, з чіткою вимогою, що там має бути культурно-освітній центр, з можливістю використання частини об’єкта, але не більше ніж 150 кв.м., для закладу громадського харчування. Це локація шукає тих, хто розуміє її цінність», - пояснює перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Стартова ціна – 20,4 млн грн. Загальна площа – 550.2 кв.м (це підвал, перший поверх та антресолі). Будівля є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Аукціон відбудеться 9 червня 2023 року. Більше – за посиланням.

«Ми завжди були орієнтовані на аукціони, бо це – прозоро, відкрито і дозволяє отримати максимально ринкову ціну. І система Прозорро.Продажі є дуже помічною в цьому. Ми дуже радіємо, коли наші приміщення знаходять нових власників, які відновлюють їх, розвивають, дають друге життя», - наголошує Інна Свистун, керівниця управління комунальної власності ЛМР.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: