03.06.2023, 13:46

У Львові на площі Ринок відкрили Фермерський ярмарок

Сьогодні на площі Ринок розпочав роботу Фермерський ярмарок. Тут містяни та гості Львова мають можливість придбати товари від виробників. Цього року на ярмарку представлена продукція 24 фермерських господарств. І вперше запрацювала крафтова майстерня, де відвідувачі можуть дегустувати продукти, відвідати кулінарні майстер-класи, лекції дієтологів та нутриціологів. Найвідданіші покупці зможуть отримати книгу з рецептами від фермерів. Ярмарок працюватиме щосуботи з 10:00 до 16:00.

«Цього року до ярмарку доєдналась найбільша кількість фермерів. Маємо 24 представники фермерських господарств. Серед товарів: крафтові хліби, м’ясні вироби, сири та молочні продукти, джеми та плодово-ягідні вина, бджолопродукти, свіжі овочі, фрукти та ягоди. З новинок - спаржа, крафтове борошно та домашня випічка. Вже у перший день є багато відвідувачів, утворюються навіть невеличкі черги.

Водночас ми працюємо над розширенням ярмарку та допомагаємо фермерам шукати фінансову підтримку для розвитку їхніх господарств. Ми хочемо, щоб вони, з такою якісною і смачною продукцією, були представлені в усіх мережах супермаркетів в Україні» – розповіла начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції ЛМР Тетяна Хабібрахманова.

Львів’янин Данко Матійчук вирощує мікрозелень, його продукція вже втретє представлена на Фермерському ярмарку. «Чому ми тут? Бо хочемо донести до людей те, що крафтові продукти – це дуже смачно, їх треба споживати. Адже кожен фермер вирощує все з любов’ю, і щоб кінцевий споживач був задоволений якістю», - розповів Данко Матійчук.

Цьогоріч на ярмарку можна придбати і крафтове пшеничне борошно від фермерського господарства з Радехова.  «Борошно ми виготовляємо з найкращого класу зерна в Україні. Участь у ярмарку беремо вперше», - розповіли власниці крафтового виробництва Наталія Гасюк та Наталія Табінська.

До слова, Фермерський ярмарок на площі Ринок відбувається вже вп’яте. 90% фермерів – власники сімейного бізнесу. Впродовж сезону ярмарок збирає близько 90 тисяч відвідувачів.

Нагадаємо, у 2019 році на площі Ринок у Львові відновили давню традицію проведення  фермерського ярмарку. У 30-х роках XX століття найдавнішим та найпопулярнішим був ринок навколо міської Ратуші.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: