26.02.2024, 11:17

У Львові на лінію виїхав новий трамвай «Електрон»

Сьогодні, 26 лютого, на лінію виїхав дев’ятий із 10 запланованих нових п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон». Наразі він курсує на маршруті № 9 – «Торф’яна - Залізничний вокзал» – у режимі «обкатка із пасажирами». Уже відзавтра трамвай працюватиме на маршруті № 8 – «Площа Соборна - Вернадського». У ньому може поміститися 250 пасажирів.

Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», трамвай «Електрон» T5L641 – це п’ятисекціний однопросторовий комфортний вагон із системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та людей з обмеженою здатністю пересування.

Кількість місць для сидіння – 58, загальна пасажиромісткість трамвая – 250 осіб.

Підлога вагону в зоні дверей салону обладнана системою підігріву, що виключає обмерзання та намерзання снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку.

Трамвай обладнаний зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду: пасажирського салону, майданчиків поблизу пасажирських дверей та зон позаду вагона, що забезпечують ширшу зону оглядовості та контроль водія за дорожньою ситуацією, посадкою-висадкою пасажирів.

Нагадаємо, дев’ятий, передостанній із передбачених п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон», Львів отримав минулого місяця. Оновлення рухомого складу ЛКП «Львівелектротранс» відбувається за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Це стало можливим завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України», що є рамковим кредитом від ЄІБ. У межах проєкту місто отримало 17,4 млн євро кредиту на закупівлю десяти п’ятисекцінийних трамваїв.

Контракт на постачання цих трамваїв ЛКП «Львівелектротранс» уклало у вересні 2020 року. Угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів. Відповідно до графіку, планувалось, що перше отримання трамваїв відбудеться у червні 2022 року, проте перші три трамваї місто отримало швидше – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були доставлені у 2022 році, та два – у 2023 році.

Останній, десятий, трамвай місто очікує отримати цієї весни.

Проєкт «Міський громадський транспорт України» втілюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами. Технічну підтримку у розмірі 3,5 млн євро надав проєкту Європейський Союз.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: