• Головна
  • Новини
  • У Львові мешканці бояться нещадної забудови мікрорайону «Збоїща»

25.02.2021, 12:35

У Львові мешканці бояться нещадної забудови мікрорайону «Збоїща»

Сьогодні, 25 лютого, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу щодо створення сприятливих умов проживання мешканців мікрорайону «Збоїща» та розвитку його території.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Ухвала була включена додатково, її авторами є 5 керівників фракцій, фактично ухвала підтримана всіма фракціями. Враховуючи необхідність покращення якості життя та розширення можливостей для самореалізації мешканців мікрорайону „Збоїща“, необхідно створення соціальної інфраструктури цього району, з метою його гармонійного розвитку», — зазначив Маркіян Лопачак, секретар ЛМР.

Відтак, управління архітектури та урбаністики має ініціювати розроблення містобудівної документації Львівської міської територіальної громади з врахуванням потреб мешканців території мікрорайону «Збоїща» щодо розвитку та створення додаткової соціальної інфраструктури після проведення моніторингу та аналізу чинної містобудівної документації цієї території.

«Дійсно, є дуже важливе питання цього мікрорайону. Зважаючи на те, що, з точки зору генерального плану, там є потенційний розвиток міста. Також у північну сторону розвивається створена Львівська МТГ, тому ті питання, які є поставлені, вони є дуже важливі", — додав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За відповідну ухвалу проголосувало 58 депутатів.

Слід нагадати, що 12 лютого виконавчий комітет Львівської міськради проголосував за будівництво житлового комплексу на 21 будинок на вул. Щурата поруч з мікрорайоном Збоїща. Відтак, сьогодні, 25 лютого, депутат Петро Адамик повідомив, що це рішення викликало обуренням мешканців мікрорайону. А тому постала потреба ухвалити окрему ухвалу щодо Збоїщ. 

Також повідомимо, що на вул. Щурата у Львові, як пише Zaxid.net, планують збудувати житловий комплекс на 21 будинок з комерційними приміщеннями та дитсадком. Відповідні містобудівні умови і обмеження погодив виконавчий комітет Львівської міської ради під час засідання 12 лютого. Проект цього житлового конкурсу визначать на архітектурному конкурсі. Йдеться про земельну ділянку на вул. Щурата загальною площею 2,7 га. Призначення цієї ділянки – для багатоквартирної житлової забудови (зона Ж-3).

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев уточнив, що на цій території передбачено 50 тис. м² житлової площі, 4200 м² комерційних приміщень та дитячий садок на 1000 кв. м. За ескізним проектом, який забудовник подав на затвердження виконкому, планується збудувати 21 секцію житла, середня висота будинків становитиме 6 поверхів, однак кілька з них матимуть 14 поверхів. Окрім того, у проекті нового житлового комплексу передбачені громадський простір, спортивні та дитячі майданчики.

Забудовник - обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Північна околиця». Забудовник гарантував профінансувати будівництво школи у районі вул. Щурата, в межах гарантійних внесків.

За даними YouControl, керує ЖБК «Північна околиця» є Олександр Васильович Білан.
 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: