• Головна
  • Новини
  • У Львові медики видалили шлунок чоловікові, щоб врятувати від раку

20.02.2024, 11:22

У Львові медики видалили шлунок чоловікові, щоб врятувати від раку

Лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально- діагностичного центру врятували чоловіка у якого діагностували рак шлунка у четвертій стадії

Про це повідомили на сторінці Центру.

Відомо, що 63-річний Ярослав до Львівського онкоцентру приїхав з Івано-Франківщини три роки тому.

"У мене почав боліти шлунок, я відчував себе погано. Я так терпів, напевно, місяць, а потім вирішив звернутись до лікарів", – розповів він. 

У чоловіка діагностували рак шлунка у IV стадії з метастазами у регіональні лімфатичні вузли та одним метастазом в легені.

Медики зазначають, що ще 10 років тому у такій ситуації лікарі б не могли запропонувати пацієнту ефективного лікування. Та зараз ситуація змінилась. Рятувати хворого взялась велика команда фахівців онкоцентру. Спочатку чоловік отримав 4 цикли хіміотерапії, після якої пухлина шлунка в чоловіка зменшилась більше, ніж на 50%. Після цього торакальні хірурги видалили частку метастатично ураженої легені. Пізніше у відділенні абдомінальної хірургії чоловікові видалили шлунок та всі регіональні лімфатичні вузли. А далі, аби не дати шансу хворобі, чоловік отримав ще 4 цикли післяопераційної хіміотерапії.

Загалом комбіноване лікування Ярослава зайняло близько пів року. І вже більш ніж 2 роки чоловік живе повноцінним життям.

Завідувач відділення абдомінальної хірургії Мирон Огорчак розповів, що кожні пів року пацієнт проходить контрольні обстеження, аби бути впевненим, що хвороба не повернулась.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: