• Головна
  • Новини
  • У Львові медики швидкої 51 хвилину реанімували жінку, в якої зупинилося серце

04.08.2022, 16:38

У Львові медики швидкої 51 хвилину реанімували жінку, в якої зупинилося серце

Бригаді медиків швидкої допомоги довелось кликати на допомогу патрульних поліцейських, бо через надмірну вагу пацієнтки не могли спустити з восьмого поверху до "швидкої"

Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

"Це був нічний виклик. Його привід звучав як болі за грудиною у 49-річної жінки", – розповів лікар з медицини невідкладних станів підстанції №3 станції ЕМД  "Львів"  Юрій Грабінський. 

Явного больового синдрому  у пацієнтки не було, але вона скаржилась на спазмуючий біль у ділянці серця, та оніміння лівої руки. Але кардіограма показала, що у пацієнтки інфаркт по задній стінці. 

"Закатетеризували пацієнтку, надали допомогу згідно з протоколом. Жінка, попри рекомендації і застороги, сіла, як раптом у неї стається зупинка серцево-судинної діяльності. Ми її на підлогу, й почали проводити реанімаційні заходи. 51 хвилина інтенсивної праці – і фіксуємо відновлення серцевого ритму й самостійне дихання!!", – розповідає лікар. 

Аби відвезти жінку до кардіоцентру, медикам довелось викликати патрульних, оскільки через надмірну вагу пацієнтки, бригада медиків не могла спустити її з восьмого поверху до карети швидкої.

"Коли здавалося, що найважче позаду, у хворої під час транспортування у кареті швидкої допомоги повторно стається фібриляція шлуночків! Знову дефібриляція і як наслідок відновлення ритму серця і самостійного дихання"  – розповідає Юрій Грабінський. Загалом дефібриляцію проводили сім разів, але пацієнтку доправили до спеціалізованого медичного закладу в приглушеній свідомості. 


 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: