• Головна
  • Новини
  • У Львові депутати зацікавились аптеками у медичних закладах - хто і скільки орендує?

22.01.2021, 14:05

У Львові депутати зацікавились аптеками у медичних закладах - хто і скільки орендує?

На комісії комунального майна, ресурсів та історичного середовища Львівської міської ради депутати розглянули звернення ТзОВ «Аптека №49» про продовження без аукціону договору оренди нежитлового приміщення на вул.Личаківській, 57.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Директор аптеки Орест Мандюк розповів, що приміщення розміщене в історичній частині міста і збудоване ще у 1908 році.

«Наша аптека є однією з шести, які виготовляють ліки за індивідуальними рецептами. На нашій базі проходять практику з технології виготовлення ліків  студенти медичного університету та медичного коледжу».

Проте, за словами директора, через збільшення орендної плати з 12 тис грн до 65 тис грн аптека буде змушена підняти вартість ліків в 5-6 разів, що не підйомно для основної маси покупців, а це, як правило, люди пенсійного віку.  

Заступник голови комісії Андрій Москаленко зазначив, що для міста важливо зберегти аптеки, які розміщуються в історичній частині Львова і які мають методологію виготовлення ліків. «Разом з колегами з управління комунального майна та управління історичного середовища ми напрацюємо окрему програму для функціонування таких аптек. Адже для міста критично важливо їх зберегти».

Голова комісії Сергій Івах, у свою чергу, підкреслив, що на наступний тиждень комісія зможе вийти з відповідним рішенням.

«Ми спільно підготуємо дорожню карту з цього питання. На мою думку, це має бути комплексне рішення проблеми. Тим більш, що управління комунальної власності готує положення  про оренду, де має бути включений перелік усіх соціально важливих організацій».

Також члени комісії підтримали із зауваженням «без права передачі в суборенду» проект ухвали «Про особливі умови оренди нежитлових приміщень на вул. І. Миколайчука, 9».

«Визначити цільове призначення нежитлових приміщень на вул. І. Миколайчука, 9, а саме: для розміщення торгівельних об’єктів, які не здійснюють продаж товарів підакцизної групи (автоматів приготування кави)», - йдеться в документі.

Крім цього, депутати дали доручення управлінню комунальної власності надати інформацію щодо орендарів та зайнятих ними площ в медичних закладах Львова.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: