• Головна
  • Новини
  • У Львові біля Оперного театру встановили ще один - мініатюрний

05.12.2020, 09:33

У Львові біля Оперного театру встановили ще один - мініатюрний

Біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької встановили мініатюру театру зі шрифтом Брайля. Відкрили модель до Міжнародного дня людей із інвалідністю

Як повідомляють у пресслужбі ЛМР, зменшена модель театру виготовлена із бронзи та встановлена на граніті. Інформація про театр українською та англійською мовами, а також шрифтом Брайля міститься на таблиці, розташованій біля моделі. За словами скульптора Василя Одрехівського, бронзова модель максимально передає пропорції театру і навіть його скульптури, адже задля цього навіть використовувалося 3D-сканування будівлі Львівської національної опери дронами. Модель також увінчують маленькі копії скульптур «Слава», «Геній трагедії» та «Геній музики» (авторства Петра Війтовича), які розташовані на верхівці фасаду Львівської національної опери.

Фото – Роман Балук

«Головними ініціаторами та мотиваторами створення таких об’єктів є люди, які потребують бачити по-іншому. У Львові цю ініціативу започаткувала Оксана Потимко. Макет Львівського оперного театру створювався приблизно рік. Спочатку одна ІТ-компанія розробила нам цифрову 3D-модель скульптури, опісля ми вже почали працювати над нею вручну”, — розповів Василь Одрехівський, скульптор.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: