• Головна
  • Новини
  • У Львові 81 комунальне підприємство за рік з'їло 1,3 млрд грн

21.11.2019, 16:42

У Львові 81 комунальне підприємство за рік з'їло 1,3 млрд грн

Депутат Львівської міської ради  Іван Гринда звернувся з запитом до міського голови з пропозицією скоротити кількість комунальних підприємств міста та оптимізувати видатки на їх діяльність. Вивільнені кошти скерувати на освіту, медицину, інфраструктуру та спорт.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

«Цього року бюджет розвитку міста, складає орієнтовно 3 млрд. гривень, що цілком прийнятно для міста, яке динамічно розвивається та здійснює будівництво нових соціально–культурних об’єктів. Та на превеликий жаль, міські чиновники знайшли чудовий спосіб «освоювати» мільйони гривень територіальної громади у численні поповнення статутних капіталів комунальних підприємств міста. Так, у Львові функціонує 81 комунальне підприємство, частина з яких має дублюючі функції, і за рік вони були профінансовані на 1 млрд. 300 млн. гривень, що вносять у їхні статутні капітали. Контроль за цими коштами втрачається, через непрозору систему міського управління», - зазначає укропівець.

Іван Гринда наголосив, що за останні 5 років не побудовано жодної сучасної автостанції, не реконструйовано жодної дороги, не говорячи про нове будівництво – доріг, мостів та естакад. Тому фракція «УКРОП» у ЛМР вимагає у 2020 році скоротити на 40% кількість ЛКП, а також оптимізувати видатки на поповнення статутних капіталів. Вивільнені кошти потрібно скерувати на потреби містян – розвивати інфраструктуру, закуповувати медичне обладнання, ремонтувати приміщення лікарень, садків, шкіл та вкладати у спортивне дозвілля львів’ян.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: