04.11.2021, 11:36

У Львові 12 паркам загрожує варварська забудова

У Львові із 36 парків 24 уже мають офіційно затверджені межі, окремі кадастрові номери та передані в користування. Решта – у процесі оформлення. Досвід у збереженні зелених насаджень Львів поширює і на громади, які приєдналися.

Поо це пише Львів. Містобудування.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Як інформує департамент міської агломерації ЛМР, активна робота зараз триває щодо зелених зон у Дублянах, Рудному та Брюховичах. Мета одна – оформити і навіть розширити тамтешні зелені зони і вберегти їх від забудови.

Дубляни

Тут Львівська міська рада резервує понад пів гектара землі під сквер. В управлінні земельних ресурсів ЛМР вже підготували ухвалу, яка на стадії візування. Після цього сквер передадуть на утримання Шевченківської райадміністрації, яка і займатиметься його облаштуванням.

Рудно

Тут оформляють межі одразу двом паркам. Ухвала щодо лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно» вже має візування, відбулося обговорення на комісіях і сьогодні це питання є в порядку денному сесії ЛМР, яка відбудеться у четвер. Наразі управління земельних ресурсів готується до інвентаризації. Оскільки йдеться про земельні ділянки, у яких не визначена форма власності. Тож інвентаризація дасть відповіді на всі запитання і, сподіваються в управлінні, навіть допоможе розширити межі парку: із 42 га, на які є детальний план, до імовірних 44 га.

Також у Рудно, згідно з ухвалою сесії Львівської міської ради, за яку вже проголосовано, зарезервовано земельну ділянку під створення парку. Окрім цього, департамент містобудування ЛМР має зробити інвентаризацію вже сформованих ділянок. А також Львів готує проект ухвали про відчуження земельних ділянок для забезпечення парку.

Брюховичі

Місцевому парку ім. Б. Хмельницького змінять призначення і нададуть статус природно-заповідного фонду (ПЗФ). Це допоможе врятувати велику територію лісу від зазіхань забудовників. Наразі за документами парк є рекреаційною зоною, яка передбачає забудову, зокрема готелів та ресторанів. Тож зміна призначення – із рекреації у ПЗФ –передусім націлена на збереження зеленої зони для всієї громади Брюховичів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: