• Головна
  • Новини
  • У Львівській політехніці розповіли, чому заняття на кафедрі української мови починають із згадки про Ірину Фаріон

29.09.2024, 18:14

У Львівській політехніці розповіли, чому заняття на кафедрі української мови починають із згадки про Ірину Фаріон

У Львівській політехніці вирішили починати заняття на кафедрі української мови з розповідей про видатних викладачів, зокрема про професорку Ірину Фаріон.

Таке рішення пояснила багаторічна подруга та колега вбитої мовознавиці Оксана Микитюк під час ефіру на каналі NTA, пише WestNews.

«Ми вирішили, що на першій парі на кафедрі української мови ми завжди будемо розповідати про Ірину Фаріон. Це в нас типова практика розповідати про історичних постатей на першому занятті. Цього року ми вирішили почати з викладачів, а саме з Ірини Фаріон», – розповіла Микитюк.

За словами Микитюк, студенти часто не знають, ким була Ірина Фаріон, і не можуть пояснити її внесок у боротьбу за українську мову.

«Що розповідають мені діти (студенти)? Що вона боролася за українську мову. Я питаю: а як вона боролася за українську мову? У відповідь – повна тиша. Вони не вміють пояснити. Як викладач, я б хотіла, щоб вони назвали, можливо, якусь її книгу, можливо, якийсь проєкт, який вона вела. Але студенти дивляться на мене, ніби я вимагаю від них пояснити щось невідоме... Ірина Фаріон – науковець, але студенти не знають її праць», – зазначила Микитюк.

Цей підхід до викладання, за словами подруги Фаріон, має на меті ознайомити студентів не лише з історичними постатями, але й з працею сучасних українських науковців та їхнім внеском у розвиток мови та культури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: