• Головна
  • Новини
  • У Львівській облраді обговорили надання допомогу для захисників

27.08.2024, 22:33

У Львівській облраді обговорили надання допомогу для захисників

На Комплексну програму «Безпечна Львівщина» вже передбачено понад 750 млн грн

Станом на сьогодні, 27 серпня, затверджене фінансування програми «Безпечна Львівщина» в розмірі 752,9 млн грн. З цих коштів 707,9 млн грн передбачено для допомоги сектору оборони.

Загалом програма вже профінансована на 535,4 млн грн (касові видатки – 252,3 млн грн), з яких 509,9 млн грн (касові видатки – 227,6 млн грн) скеровано на підтримку військових, підрозділів територіальної оборони, правоохоронних органів і кіберпідрозділів.

Про це під час сесійного засідання повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз, пише ВестНюз.

«З початку року станом на сьогодні профінансовано потреби 67 військових формувань: 53 – ЗСУ, 3 – Державної прикордонної служби, 9 – Національної гвардії України, 2 – Державної спеціальної служби транспорту.

Ми фінансуємо не тільки військові формування, дислоковані або сформовані у Львівській області, а й підрозділи з інших областей, які виконують бойові завдання», - зазначив Ігор Туз.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту, скеровано: 384 млн грн – на дрони, засоби РЕБ, авіаційні комплекси; 70 млн грн – на інженерну техніку та спеціалізований транспорт; 39 млн грн – на озброєння, спеціальні засоби і засоби зв’язку; 16 млн грн – на навчальне обладнання.

«Програма «Безпечна Львівщина» в умовах війни потребує якомога більшого фінансового ресурсу, бо потреби військових частин постійно зростають.

Будемо й надалі працювати над динамічним наповненням обласного бюджету і допомагати війську.

Дякую всім, хто працює та сплачує податки, адже це ми всі разом змогли підтримати наших захисників», - наголосив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Саме у межах «Безпечної Львівщини» для військових частин за кошти обласного бюджету закуповуємо необхідні речі для ведення бойових дій проти військ рф. Заявки від військових формувань надходять регулярно, їх спочатку розглядає депутатська комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, а потім робоча група з питань фінансування підрозділів оборони при Львівській ОВА», - пояснив голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

Львівська обласна рада також підтримала низку змін до програми «Безпечна Львівщина», зокрема щодо створення додаткових можливостей постачання дронів військовим.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

    Коментар

    Блоги

    Михайло Цимбалюк

    Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

    Мирослав Дністрянський

    КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: