• Головна
  • Новини
  • У Львівській області у жовтні найбільше подорожчали цукор та яйця

12.11.2020, 20:03

У Львівській області у жовтні найбільше подорожчали цукор та яйця

У Львівській області у жовтні 2020 року порівняно з вереснем 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 0,7%. Найбільше подорожчали цукор (на 26,4%) та яйця (на 22,3%).

Про це повідомили в ГУ статистики Львівської області.

Ціни на м’ясо птиці, борошно пшеничне, олію соняшникову, молоко, ковбаси варено-копчені, консерви рибні в олії підвищилися на 4,5–1,3%; ковбаси варені, вироби з м’яса варено-копчені, риба морожена, свинина, хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку, рис, крупи гречані та манні, макаронні вироби, сіль, цукерки шоколадні подорожчали на 1,2–0,6%.

Водночас на 10,6% подешевшали фрукти, на 1,5% – овочі.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,9%, у тому числі тютюнові вироби – на 3,7%, алкогольні напої – на 0,3%.

У житлово-комунальній сфері на 17,6% подорожчав газ природний. Вартість послуг утримання будинків та прибудинкових територій збільшилася на 1,3%.

Ціни на одяг і взуття підвищилися на 1,1%. Послуги спортивних установ подорожчали на 2,2%, хімічного чищення одягу – на 1,4%, перукарень – на 1,0%, ремонту взуття та побутової техніки – на 0,9%. 

У сфері транспорту на 1,4% подорожчали автомобілі, на 1,1% – паливо та мастила. Вартість проїзду у міжміському поїзді зменшилася на 6,1%.

Загалом споживчі ціни у Львівській області у жовтні 2020 року порівняно з попереднім місяцем підвищилися на 1,1% (в Україні – на 1,0%), з початку року – на 2,8% (в Україні – на 2,7%).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: