• Головна
  • Новини
  • У Львівській національній опері проводять модернізацію сцени

03.12.2021, 19:42

У Львівській національній опері проводять модернізацію сцени

У Львівській національній опері проводиться реалізація першого етапу Державного інвестиційного проекту модернізації сцени

Про це повідомила Марія Дрозд, заступниця керівника літературно-драматургічної частини Львівської національної опери.

Основні роботи Державного інвестиційного проєкту відбуватимуться влітку 2022 року і триватимуть декілька місяців. Востаннє обладнання сцени оновлювалося понад 35 років тому, що значно перевищує термін експлуатації. Внаслідок втілення проєкту, сцена Львівської національної опери буде оснащена новітнім сценічним обладнанням, яке відповідатиме сучасним технологіям та забезпечуватиме якісний рівень нових постановок театру. Враховуючи специфіку запланованих робіт, Глядачева зала буде працювати в обмеженому графіку.

Проте театр не припиняє роботу та запрошує слухачів до Дзеркальної зали, де функціонує камерна сцена, на концерти, вистави, й навіть прем’єри камерних опер молодих українських композиторів. 

Цикл камерних концертів і вистав Львівської національної опери у Дзеркальній залі впродовж 7-11 грудня. 

Мессіан. Квартет на кінець Часу

7 грудня о 19:00

Квартет «На кінець Часу» – унікальний твір в історії класичної музики ХХ століття, написаний французьким композитором Олів’є Мессіаном під час його ув’язнення в концентраційному таборі. Квартет прозвучить у виконанні львівських музикантів: Ігоря Муравйова (скрипка), Тараса Гамара (кларнет), Тараса Менцинського (віолончель), Мирослава Драгана (фортепіано). 

Прем’єрне виконання камерних опер (в рамках Всеукраїнського конкурсу на написання і постановку камерної опери для молодих композиторів та режисерів)

8 грудня о 17:00

До ІІ туру конкурсу, який ініціювала Львівська національна опера, були відібрані твори молодих українських композиторів – Євгена Петрова, Володимира Богатирьова та Євгенії Марчук. Слухачі стануть свідками прем’єр одразу трьох камерних опер «Сон Прокули» (за апокрифічними текстами), «Я кличу тебе» (за віршами Павла Тичини) та «У пошуках королеви» (за казкою Еліонори Фарджон «Західний ліс»), що прозвучать у концертному виконанні за участі солістів і оркестру Львівської національної опери. Опери молодих авторів оцінюватимуться журі, а твір-переможець буде невдовзі поставлений на камерній сцені театру у режисурі одного з молодих режисерів-фіналістів конкурсу.

Mozarts Escapade

9 грудня о 19:00

Концерт музики Вольфганга Амадея Моцарта у виконанні відомих львівських музикантів під орудою диригента Івана Чередніченка. Прозвучить «Gran Partita» для 12 духових інструментів та контрабаса.

Фортепіано на зламі епох

10 грудня о 19:00

Фортепіанний речиталь Юлії Воропаєвої, запрошеної піаністки з Німеччини. Прозвучать твори двох видатних піаністів та композиторів – Людвіга ван Бетховена та Миколи Метнера.

Дж. Б. Перголезі «Служниця-пані»

11 грудня о 16:00 та о 19:00

Одноактна комічна опера. Першочергово цей твір був написаний як інтермедія, тобто комедійна вставка між діями «серйозної» опери, для розваги глядачів.

Недарма вистава завоювала любов львівської публіки, адже сповнена веселощів та дарує слухачам чудовий настрій.

Солісти: Наталія Курильців, Ігор Міхневич, Іван Борхес-Самко

Режисерка – Галина Воловецька

Диригентка – Ірина Стасишин

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: