30.01.2023, 16:40

У Львівській громаді проводять інвентаризацію МАФів

Щоб впорядкувати документи та внести тимчасові споруди до Комплексної схеми Львівської МТГ, у громадах проводять інвентаризацію МАФів. Комісія вже проінспектувала Рясне-Руське, Підрясне та Рудно. Цього тижня перевірятимуть Винники.

У департаменті міської агломерації ЛМР, працівники якого входять до складу комісії, кажуть: йдеться не про демонтаж кіосків. Завдання комісії – з’ясувати, на якій підставі працюють тимчасові споруди. А також перевірити, чи відповідають вони зовнішнім вимогам і будівельним нормам. Та все ж головна мета – навести лад з документами та внести тимчасові споруди приєднаних громад до Комплексної схеми Львівської МТГ. Тож власникам МАФів, на які є дозвільні документи, хвилюватися не варто.

Важливо розуміти: документів на тимчасові споруди, які видали ще попередні ради, ніхто не скасовуватиме. Зараз напрацьовують базу, зокрема щодо доєднаних населених пунктів. Якщо павільйони у задовільному стані, відповідають будівельним та санітарним нормам і власники готові, у разі потреби, привести МАФ у відповідність до будівельних норм, такі тимчасові споруди не демонтуватимуть. Також комісія враховує, що зазвичай у громадах нема супермаркетів, тож місцеві скуповуються саме в таких невеликих кіосках.

"Підприємців Рясне-Руського, Підрясного така перевірка дещо стривожила, натомість у Рудному вся процедура відбулася спокійно. А загалом люди розуміють ситуацію і показують наявну документацію, дозволяють оглянути павільйон, навіть якщо він розташований на приватній території", – розповіла заступниця директора департаменту міської агломерації ЛМР Ірина Круглова. До слова, на значну частину перевірених тимчасових споруд дозвільні документи є, їх видали попередні ради. Частина споруд перебуває в гарному, доглянутому стані. Хоча, звісно, є і кардинально інші приклади.

Зазначимо, на засіданні сесії ЛМР депутати продовжили дію дозволів на тимчасові споруди з Комплексної схеми на час воєнного стану до кінця 2023 року. Власне, ця ж ухвала зобов‘язує провести інвентаризацію тимчасових споруд у всіх населених пунктах Львівської МТГ.

До складу інвентаризаційної комісії входять працівники таких структурних підрозділів: управління держконтролю за охороною і використанням землі, міської інспекції архбудконтролю, управління земельних ресурсів, управління архітектури та урбаністики, а також представники райадміністрацій та департаменту міської агломерації (Офісів громад).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: