20.10.2021, 10:57

У Луцьку зросла вартість проїзду в маршрутках – 8 грн

У Луцьку підвищили вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах. Таке рішення прийняли члени виконкому міськради під час засідання 20 жовтня.

Про це повідомило Суспільне.

Ціна проїзного квитка зміниться з 21 жовтня.

Вартість однієї поїздки у маршрутках для дорослих зросла із шести гривень до восьми. Для учнів шкіл Луцька вартість проїзду в автобусах встановили у розмірі чотири гривні за одну поїздку за наявності учнівського квитка.

Проєкт рішення про збільшення вартості проїзду підтримали 14 з 15 членів виконкому. Як йдеться в пояснювальній записці, змінити вартість довелося через зменшення кількості пасажирів, ріст цін на паливо, моторні масла та зарплату водіїв.

Вартість проїзду у тролейбусах поки не зміниться. Для дорослих ціна квитка становить — чотири гривні, для дітей — дві гривні.

Загалом у Луцькій громаді є 22 маршрути, які обслуговують 17 перевізників.

  • Востаннє вартість проїзду в громадському транспорті Луцька змінювали у травні 2019 року. Тоді тариф на проїзд із 5 гривень зріс до 6 гривень за одну поїздку для дорослого пасажира.
  • Оплату проїзду електронним квитком в громадському транспорті Луцька ввели у листопаді 2019 року.
  • У жовтні 2021-го в Луцьку відбулися громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках з 6 гривень до 8 гривень. Ініціативу щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках Луцька подали до міської ради перевізники.
  • Попередньо перевізники уже зверталися до міської ради в лютому цього року з проханням підвищити вартість проїзду в маршрутках до восьми гривень за поїздку.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: