07.05.2020, 10:23

У Луцьку відновили роботу агропродовольчі ринки

7 травня розпочнуть роботу агропродовольчі ринки Луцька. Таке рішення 6 травня ухвалили під час дистанційного пленарного засідання позачергової 77-ї сесії Луцької міської ради депутати.

Про це повідомили у міській раді Луцька.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив: “На агропродовольчих ринках, як і на сільськогосподарських ярмарках можна торгувати виключно продуктами харчування. Якщо буде все добре, з вівторка вийде нова постанова Кабміну і, можливо, дозволять відкрити усі ринки”.

У Луцьку, офіційно зареєстрованих в управлінні Держпродспоживслужби ГУ у Волинській області, агропродовольчих ринків є сім. Але тільки п'ять з них надали гарантійні листи про те, що зможуть забезпечити санітарну безпеку.

Отож, уже завтра у Луцьку розпочнуть роботу такі ринки:

- Волинської обласної спілки споживчих товариств “Центральний ринок";

- Волинської обласної спілки споживчих товариств "Завокзальний ринок";

- ПП “Виробничо- комерційна фірма ринок "Домінанта";

- ПП Торговий Альянс ринок "Північний";

- ПП Торговий Альянс ринок "Лучеськ".

Також зможуть працювати ринок на бульварі Дружби народів, 3а  та КП “Луцькі ринки”, якщо їх керівництво подасть відповідні гарантійний лист.

Як зазначив депутат міської ради Ігор Поліщук: “На жаль, у Луцьку в чистому вигляді немає жодного агропродовольчого ринку. В одному місці продають білоруські молокопродукти, фрукти іноземного походження і багато іншого. Відповідальність за роботу таких ринків несе Держпродспоживслужба. Якщо вони зафіксують певні порушення, вони нас повідомляють, і ми припиняємо роботу таких ринків. Як це зробили з сільськогосподарським ярмарком на вулиці Єршова”.

Відтак, керівникам таких ринків необхідно ретельно приготуватися до роботи та забезпечити дотримання всіх карантинних заходів, визначених відповідними нормативно-правовими актами. На одного відвідувача ринку повинно бути щонайменше 10 квадратних метрів площі, у черзі вони мусять дотримуватись дистанції щонайменше 1,5 метра. А продавці повинні забезпечити покупців антисептиками або одноразовими рукавичками.

Дискутували депутати міської ради і щодо роботи магазинів, що продають будівельні матеріали, але рішення щодо їх роботи залишили без змін. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, такі магазини працюватимуть, поки що, лише на доставлення товару.

Дозволили депутати міської ради працювати магазинам, що торгують пестицидами, агрохімікатами, кормами, побутовою хімією та засобами гігієни, деталями і приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами зв’язку та телекомунікацій, у тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію, торгують технічними та іншими засобами реабілітації, транспортними засобами. Послаблюють карантинні вимоги і для салонів та майстерень оптики, а також веломагазинів та майстерень з ремонту велосипедів.

Працюватимуть також об’єкти з технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, ремонту офісної та комп'ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, діяльності з підключення споживачів до Інтернету, з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, хімчистки, пункти виготовлення ключів.

Крім того, депутати Луцької міської ради залишили в силі обмеження на роботу кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів, дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів, але дозволили відкрити для відвідувачів зоопарк.

Відділ інформаційної роботи міської ради

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: