• Головна
  • Новини
  • У Луцьку судять військового з Херсонщини: після чотирьох місяців на фронті він самовільно залишив частину через психічні розлади

20.10.2024, 13:36

У Луцьку судять військового з Херсонщини: після чотирьох місяців на фронті він самовільно залишив частину через психічні розлади

У Луцьку триває судовий процес над військовим із Херсонщини, якого обвинувачують у самовільному залишенні військової частини. Чоловік добровільно пішов до війська після повномасштабного вторгнення Росії, але після чотирьох місяців на передовій його психічний стан різко погіршився, що, на думку адвокатів, і стало причиною його дій.

Андрій (ім’я змінено з етичних міркувань) до початку війни мешкав на Херсонщині. Після початку вторгнення Росії в Україну він перевіз свою дружину та дитину до Луцька, а сам добровільно вирушив захищати країну. За словами його захисників, Андрій неодноразово брав участь у бойових діях, хоча офіційно не отримав статусу учасника бойових дій.

Захисник військового, Сергій Полячук, повідомив у суді, що Андрій служив на передовій чотири місяці, під час яких неодноразово брав участь у штурмах. У адвоката є відеозаписи, на яких видно, як Андрій повертається після чергового бою, весь закривавлений, і розповідає про те, що сталося, а також скільки його товаришів загинули.

У вересні 2022 року Андрій проходив лікування у військовому госпіталі через психічні розлади, спричинені важкими умовами служби на фронті. Однак, на його думку, він не отримав належної психологічної допомоги. Його інший адвокат, Іван Полячук, зазначив, що військовий неодноразово звертався по допомогу, але її так і не було надано.

Прокуратура звинувачує Андрія в тому, що він самовільно залишив військову частину 1 лютого 2023 року. За словами адвоката, військовий зробив це ще раніше, хоча після цього сам звернувся до Державного бюро розслідувань. Важливо підкреслити, що Андрій не намагався тікати від відповідальності і готовий співпрацювати зі слідством, проте правоохоронні органи вимагають тримати його під вартою на час розслідування.

Андрій висловив готовність продовжувати службу в армії, але просить не відправляти його на передову, оскільки перебування на фронті викликає в нього серйозні психологічні проблеми. Він вважає, що зможе служити в тилу, де не буде безпосереднього контакту з бойовими діями.

Незважаючи на його прохання, суд ухвалив рішення залишити його під вартою на 60 днів. Прокуратура аргументує це тим, що у випадках дезертирства передбачено винятковий запобіжний захід – тримання під вартою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: