01.05.2020, 19:26

У Луцьку підприємці провели мирну акцію протесту

Майже 50 підприємців зібралося на Північному ринку обласного центру. Люди не погоджуються з рішенням депутатів міської ради, які напередодні проголосуали за відкриття винятково сільськогосподарських ринків, які продають овочі-фрукти просто неба. Акція тривала годину.

Про це повідомляє Суспільне:Волинь.

Головний спеціаліст сектору комунікацій Головного управління Нацполіції Волині Олег Плазовський розповів: захід відбувся у рамках проведення Всеукраїнської акції «Захисти підприємця». Каже, наряд поліції на місці перебував, порушень не зафіксували.

Луцькі підприємці зібралися на мирну акцію протесту

Лучанка Вікторія Коляда торгує на ринку овочами та фруктами. Каже: сьогодні їхній ринок обіцяли відкрити. Жінка говорить, що за час карантину навчилися його правил, тому до торгівлі готові.

Підприємиця Вікторія Коляда: "Свіже повітря, все чисто все обробляється все зробили. Підготовлені повністю. Люди завезли товар. Все знову піде до смітника."

Контролерка Північного ринку Лідія Балачук каже: на ринку працює понад три сотні підприємців. До торгівлі підготувалися, говорить вона. Закупили оприскувачі, маски для кожного, роздрукували оголошення, мають термометри міряти температуру.

Луцькі підприємці зібралися на мирну акцію протесту

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт: "Виникло питання як бути з ринками? В першу чергу постанова кабінету міністрів є, а механізму реалізації її фактично. Зараз тільки йде визначення які ринки в якій частині підпадають під поняття агропродовольчі ринки. Зараз вони зустрічаються з представниками держпродспоживслужби і йде визначення, які ринки мають такий дозвіл, а які не мають. Ми будемо вивчати ситуацію по кожному ринку."

Нагадаємо, у Луцьку 16 березня заборонили роботу більшості закладів громадського користування.

Напередодні, 30 квітня, дозволили працювати сільськогосподАрським ярмаркам та торговим точкам у тимчасових спорудах. Таке рішення прийняли під час онлайн-засідання сесії Луцької міськради розповів Григорій Пустовіт. Відколи – поки не вирішили.

Подібні акції відбулися на Центральному і Завокзальному ринках Луцька.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: