25.08.2024, 10:05

У Кракові відбувся марш до Дня Незалежності

У Кракові 24 серпня 2024 року відбувся марш до Дня Незалежності України, організований українськими та польськими громадськими організаціями міста за підтримки Генерального консульства України в Кракові.

Захід розпочався з віче біля Міської Ратуші. 
Хвилиною тиші учасники заходу вшанували памʼять Захисників і Захисниць України, медиків, волонтерів та цивільних, які віддали своє життя, захищаючи нашу Батьківщину у боротьбі проти рашистів.

До організаторів та учасників маршу, мешканців Кракова і гостей міста, присутніх на акції, звернувся з промовою Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровський.

Український дипломат у своєму виступі щиро подякував керівництву Республіки Польща та усьому Польському Народу за неоціненну підтримку й допомогу Українській Державі та її громадянам, а також наголосив на необхідності  подальшої консолідації зусиль Європи та усього цивілізованого світу у боротьбі зі смертельною загрозою для людства з боку так званого «руського міра»  й кривавого рашистського режиму.

Ведучими заходу стали Тетяна Голюк та Наталя Чабаненко. Талановиті українські артисти співачка Дарина Січкар з Кривого Рогу та гітарист Данило - Aspen Grove з Криму забезпечили музичний супровід події. 

Учасники маршу пройшли численною ходою центральними вулицями міста, яка завершилась у сквері Вільної України, що навпроти консульства країни-агресора, де виконали Державний Гімн України. 
Також організаторами акції було встановлено скорботну інсталяцію з іменами загиблих Героїв у боротьбі за незалежність та суверенітет нашої Батьківщини. 
 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: