23.08.2024, 15:29

У Кракові розгорнули 70-метровий прапор України

До Дня прапора України.

З нагоди Дня Державного Прапора України 23 серпня 2024 року Генеральним консульством України в Кракові у Сквері Вільної України було організовано спільно з українськими та польськими громадськими організаціями акцію розгортання 70-ти метрового Синьо-Жовтого Національного Стягу й виконання Державного Гімну України.

Учасники події хвилиною тиші вшанували пам'ять загиблих Захисників і Захисниць України та всіх громадян, які загинули ід час кривавої навали так званого «руського міра».

Акція була підтримана студентською молоддю, митцями, науковцями, інтелігенцією, а також мешканцями й іноземними гостями Кракова.

До учасників заходу звернувся з промовою Генеральний консул України Вячеслав Войнаровський. У свої промові український дипломат наголосив, що Державний Прапор України є символом нашої незламності й віри у майбутню спільну Перемогу над ворогом. Завдяки героїзму Збройних Сил України Синьо-Жовтий Стяг здіймається над вільними і звільненими містами України. А українці на тимчасово окупованих територіях чекають, коли він знову з гордістю майорітиме у їхніх містах, селищах та селах.

В.Войнаровський також зазначив, що вже традиційна щорічна акція з розгортання Державного Прапора України та присутність Українців і Поляків у цей день у Сквері Вільної України є важливим прикладом Українсько-Польської синергії, продемонстрованої перед будівлею консульства країни-агресора.

Українська громада міста під час акції висловлювала слова вдячності Республіці Польща та Польському Народу за солідарність і підтримку під час триваючої збройної агресії росії проти України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: