• Головна
  • Новини
  • У Коломиї заступника начальника поліції викрили на торгівлі дозволами на зброю

19.11.2023, 18:51

У Коломиї заступника начальника поліції викрили на торгівлі дозволами на зброю

Державне бюро розслідування затримало на хабарі заступника начальника Коломийського відділу поліції Василя Васкула

Про це повідомляє видання КУРС з посиланням на ухвали Личаківського районного суду міста Львова та Львівського апеляційного суду.

За версію слідства, наприкінці липня цього року  заступник начальника Коломийського відділу за хабар видавав дозволи на придбання, зберігання та використання зброї. Встановили, що один дозвіл він продав за 9 тис. грн, а коли взяв замовлення ще на чотири, його затримали правоохоронці.

Пишуть, що 9 серпня на вулиці Шевченка у Коломиї знайомий, який вже звернувся до правоохоронців, передав Васкулу дві фотокартки, копію паспорта і ідентифікаційного номера одного з чоловіків та 9 тис. грн. Вже 1 вересня Васкул виконав замовлення і передав "клієнту" витяг з Єдиного реєстру зброї про наявність дозволу на придбання зброї та повідомив, що може за таким же механізмом виготовити дозволи для інших осіб. Відтак 10 жовтня Васкул отримав необхідні документа та гроші і відразу був затриманий.

ДБР просило застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 500 тис. грн. Проте суд визначив Васкулу запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту – з 22:00 до 06:00 та відсторонив його від займаної посади на два місяці.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: