26.06.2020, 14:51

У Києві зруйнований вибухом будинок знесуть

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що будинок, який вибухнув на Позняках, буде повністю демонтований. Фахівці працюють над новим проєктом, повідомив він на брифінгу.

Про це пише Лівий берег.

"Також спеціальна комісія обстежила сусідні секції біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 і будинки на вул. Григоренка, 41. До обстеження будинків залучили фахівців "Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій", - повідомив Кличко.

Вони дійшли висновку, що небезпечні пошкодження сусідніх секцій і будинку на Григоренка, 41 відсутні, тому жителі цих будинків можуть повернутися в свої квартири.

Він додав, що експертиза щодо встановлення точних причини вибуху триває. Мер також повідомив, що місто виділить від 50 000 до 100 000 гривень на кожну сім'ю, яка постраждала під час вибуху. Однак для цього необхідні документи цих людей, багато з яких були загублені через події.

Також міська влада разом з фондом "Майбутній Київ" надасть гроші для відновлення документів і на речі першої необхідності.

Нагадаємо, 21 червня у 10-поверховому житловому будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 на Позняках стався вибух. У результаті загинули п'ятеро осіб. Попередньою причиною назвали вибух газоповітряної суміші.

Вибухова хвиля зруйнувала п'ять поверхів одного під'їзду. Пошкоджено 40 квартир, де живе 125 осіб. Секція будинку, що вибухнув, з 40 квартир відновленню не підлягає.

Офіс президента виділив 12 нових квартир постраждалим від вибуху жителям будинку. Ще 28 квартир виділені, але поки що недобудовані.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: