04.01.2020, 13:01

У Карпатах військові випробували літак Іл-76МД

У Карпатах у районі Говерли відбулися чергові випробування дообладнаного під вимоги ІСАО літака Іл-76МД. Одним із найскладніших пунктів програми перевірки було випробування системи попередження зіткнення літака із земною поверхнею.

Про це пише АрміяInform.

— Відстань між горою та літаком – критично мала. Маневр потрібно здійснити за лічені секунди. Тож, окрім електроніки, велику роль під час таких польотів відіграє і професіоналізм екіпажу. За результатами перевірки, всі системи літака працювали штатно без зауважень, – коментує Головний інженер авіації-начальник управління Головного інженера авіації Командування Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Петро Скоренький.

Варто зазначити, що район Говерли для випробування обрали вперше. До 2014-го ці польоти відбувалися в Криму. Там умови ще складніші – різкий перехід від рівня моря – до гірської місцевості.  Хоча метеоумови в Карпатах більш мінливі та нестабільні.

— Дообладнанням літака новітніми системами займався Миколаївський авіаремонтний завод. Після успішно проведених випробувань літак отримав усі необхідні документи, які дозволяють виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО. Враховуючи потреби в літаках Іл-76МД, які виконують завдання в інтересах держави, Командування Повітряних Сил і в подальшому планує їх удосконалювати новітніми системами.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: