• Головна
  • Новини
  • У Канаді студенти вимагають звільнення викладача, який заперечує Голодомор

01.12.2019, 16:32

У Канаді студенти вимагають звільнення викладача, який заперечує Голодомор

Ряд студентів Університету Альберти вимагають, аби керівництво вузу звільнило викладача, який заперечує Голодомор - геноцид українського народу 1932-33 рр.

Про це пишуть Букви з посиланням на видання The Global and Mail.

У своєму пості у Facebook від 19 листопада Дугал Макдональд, асистент Департаменту початкової освіти, назвав Голодомор брехнею, що увічнена підробленими фотографіями та свідченнями.

Українські студенти вважають, що після такого Макдональду слід заборонити викладати.

В електронному листі для телеканалу CTV News Макдональд написав, що він досліджував Голодомор протягом багатьох років і має право на свободу слова.

Голодомор у 2008 році був визнаний Канадою і дев’ятьма іншими країнами як акт геноциду. За різними оцінками, жертвами голоду стали близько 10 мільйонів чоловік.

“(Прем’єр-міністр) Трюдо підтримує антикомуністичний, пронацистская міф про голодомор не випадково … Сприяння уряду Трюдо міфу про Голодомор – це скоріше його корислива програма, щоб спробувати переписати історію, помилково стверджуючи, що підтримує свободу, демократію, права людини і верховенство закону”, – йдеться в пості Макдональда у Facebook.

Інші організації, такі як Український канадський конгрес і Єврейська федерація Едмонтона, також закликають керівництво університету вінести догану Макдональду і “припинити його діяльність”.

У заяві Університету Альберти йдеться, що позиція Макдональда не відображають поглядів установи, але він має на них право. Заступник проректора Венді Роджерс заявила, що університет “ретельно стежить” за висловлюваннями Макдональда, але ніяких дій робити не буде.

Варто зазначити, що на сторінці Макдональда його запис про Голодомор або видалений, або не доступний для широкого загалу.

23 листопада біля Меморіалу жертв Голодомору в Києві вшанували пам’ять загиблих.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що українці ніколи не зможуть забути і пробачити Голодомор, який в 1932-1933 роках влаштувала радянська влада.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: