• Головна
  • Новини
  • У Франківську за вихідні затримали шістьох водіїв у стані сп'яніння

02.09.2024, 21:56

У Франківську за вихідні затримали шістьох водіїв у стані сп'яніння

Протягом минулих вихідних патрульні Івано-Франківська виявили шістьох водіїв з ознаками алкогольного або наркотичного сп'яніння. На усіх порушників було складено адміністративні протоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) — керування транспортним засобом у стані сп’яніння. 

Водіїв відсторонили від керування транспортними засобами, пише WN.

Нагадаємо, що відповідальність за керування в стані сп'яніння в Україні досить сувора:

  • Перше порушення (ч. 1 ст. 130 КУпАП) — штраф 17 000 гривень і позбавлення права керування транспортним засобом на 1 рік.
  • Повторне порушення протягом року (ч. 2 ст. 130 КУпАП) — штраф 34 000 гривень і позбавлення прав на 3 роки з можливим вилученням транспортного засобу або адміністративний арешт на 10 діб.
  • Третє та наступні порушення протягом року (ч. 3 ст. 130 КУпАП) — штраф 51 000 гривень, позбавлення прав на 10 років і конфіскація транспортного засобу або адміністративний арешт на 15 діб з такими ж наслідками.
  • Вживання алкоголю або наркотиків до проходження огляду (ч. 4 ст. 130 КУпАП) — штраф 34 000 гривень або адміністративний арешт на 15 діб із позбавленням прав на 3 роки.

Поліція закликає водіїв бути свідомими і не сідати за кермо в стані сп'яніння, адже це може коштувати не лише штрафу, але й життя.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: