• Головна
  • Новини
  • У Франківську за індивідуальною програмою реабілітації допомагають одужати бійцю зі Львова

24.05.2023, 16:31

У Франківську за індивідуальною програмою реабілітації допомагають одужати бійцю зі Львова

Військовий зі Львова Роман Мудрий отримав поранення на Луганщині. Боєць наразі проходить лікування в Івано- Франківській обласній клінічній лікарні

Про це повідомили на facebook-сторінці медзакладу.

Роман Мудрий пішов на фронт добровольцем, і 17 березня 2023 року минув рік, як він воює.

Боєць розповів, що 90 днів пробув на окупованій росіянами території. Згадує, що "найгарячіше" було у Кремінній, Сватовому, Бахмуті та Лимані. Романа поранили поблизу Кремінної на Луганщині. Воїн пригадує, це було 20 січня 2023 року. Тоді з десяти бійців відділення один загинув, а шістьох поранило.

"Я – командир відділення, відповідав за людей. Евакуйовувати бійців з поля бою було важко, бо йшов обстріл. Але несли до танка, звідти треба було їхати 5 км, але не залишили нікого", – пригадує військовий.

Тоді його госпіталізували з пораненнями правого стегна, передпліччя та кисті. Спершу допомогу надали в Зарічному та Дніпрі, а згодом направили до Івано-Франківська в обласну клінічну лікарню.

Медики зазначають, що у бійця безліч травм – у нього була травматична ампутація пальців правої кисті, а внаслідок поранень виникла післятравматична нейропатія стопи. Це означає, що рухи стопи – мінімальні, а наскільки вони відновляться – покаже час.

"Думаю, Роман буде ходити в будь-якому випадку, можливо, з допоміжними засобами", – зауважила лікарка Центру фізичної та реабілітаційної медицини Юліана Ружанчук.

Також у воїна діагностували післятравматичну нейропатію правої руки. На ній у Романа ще стоїть апарат зовнішньої фіксації. Бійцю розробили індивідуальну програму реабілітації. З ним займаються фізичний терапевт й ерготерапевти.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: