• Головна
  • Новини
  • У Франківську відбулася хода, присвячена сьомій річниці битви за Дебальцеве

20.02.2022, 17:42

У Франківську відбулася хода, присвячена сьомій річниці битви за Дебальцеве

20 лютого о 12:00 в Івано-Франківську із площі Шептицького ветерани війни, матері загиблих героїв Небесної Сотні та військові вирушили ходою, що присвячена сьомій річниці завершення битви за Дебальцеве. Воїни несли плакат зі світлинами полеглих майданівців, а матері — портрети вбитих синів.

Про це повідомляє Суспільне.

Мати полеглого у боях за Дебальцеве Андрія Прошака Наталія Семчук пригадує, якою людиною був її син.

"У ніч із 30 на 31 січня 2015 року вони (військові — ред.) їхали за пораненими, і, на жаль, мій Андрійко загинув у Дебальцевому. Йому було 24 роки. Він був дуже хоробрим хлопцем — нікого не боявся. Не раз навіть хлопці пригадують, скільки в нього було тієї сили, хоробрості", — розповідає Наталія Семчук.

Колони пройшли стометрівкою, вулицею Незалежності до Меморіального скверу. Йдучи, учасники ходи вигукували гасла "Слава Україні!", "Україна — понад усе!", "Пам'ятай, чужинець, тут господар — українець!".

Лозунги військових підхоплювали жителі міста, які також доєднувалися до ходи.

Учасник бою за Дебальцеве Роман Парцей каже, що зараз українцям потрібно бути сильними й не панікувати.

"Коли ми єдині, нас ніхто не подолає. На те, що зараз є російська агресія, я не зважаю — вони так ще більше нас озлоблюють. Хай буде навіть півмільйонна армія — не боїмося! Ми через це пекло вже пройшли", — говорить воїн.

Учасник Революції Гідності, голова Івано-Франківської обласної асоціації учасників та ветеранів АТО Мирослав Кріль пригадує події Майдану і мужність українських захисників.

"Важко згадувати це все, бо люди були мирні. Вони абсолютно очікували, що потраплять під перехресний вогонь спецпризначенців. Але, знаєте, там була така мужність, така рішучість в очах тих молодих хлопців, студентів і багатьох інших людей. Потім, коли вже завершився Майдан і ми вирушили воювати з російськими загарбниками, зрозуміли, що не маємо права якимось чином осквернити пам’ять про наших героїв", — каже Мирослав Кріль.

У Меморіальному сквері священники відправили панахиду за загиблими під час Революції Гідності та російсько-української війни.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: