• Головна
  • Новини
  • У Центрі НПП «Синевир» повідомили про смерть косівського ведмедя Юри

12.05.2021, 16:24

У Центрі НПП «Синевир» повідомили про смерть косівського ведмедя Юри

У реабілітаційному центрі НПП "Синевир", що на Закарпатті, загинув ведмідь Юра. Тварину 12 квітня екоінспектори забрали з пансіонату "Байка", що у Косові.

Про смерть ведмедя Юри повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований у Facebook, пише Суспільне Карпати.

Щоб виявити причину загибелі, фахівці центру виконали розтин тварини.

"Пластикова пляшка, дерев’яні предмети, небезпечні кількаметрові гельмінти – це лише неповний перелік того, що було знайдено у шлунку ведмедя. Крім того, спеціалісти виявили набряк легень та збільшені у розмірах внутрішні органи", — йдеться у дописі.

Причинами загибелі ведмедя Юри Андрій Мальований називає неналежне утримання тварини, надмірну вагу, новоутворення на очах.

"І це зовсім не дивно, враховуючи її невідповідне харчування у пансіонаті: власник годував Юру солодощами та газованими напоями. А тісний вольєр не давав можливості ведмедю для рухової активності, що вкрай важлива для диких тварин", — пише Мальований.

Через загострення хронічних хвороб Юру прооперували, однак хірургічне втручання він не пережив.

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований зазначає, якщо ви стали свідком порушення прав диких тварин, повідомляйте Держекоінспекцію. Це звернення стане підставою для проведення позапланової перевірки, під час якої можуть ухвалити рішення про вилучення тварини.

До слова, штраф за порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах становить від 510 до 1 700 гривень згідно зі статтею 85 КУпАП.

Нагадаємо, до Центру реабілітації бурих ведмедів на Закарпатті привезли 18-річного ведмедя Юру з Косова. Там його утримували змалечку в приватному відпочинковому комплексі "Байка" на Івано-Франківщині. Тварина жила в тісній клітці. 12 квітня Юру вилучила Державна екологічна інспекція.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: