• Головна
  • Новини
  • У ЦПД пояснили, чому КНДР відправляє солдатів в Україну

23.10.2024, 17:23

У ЦПД пояснили, чому КНДР відправляє солдатів в Україну

Керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко висловив думку, що Північна Корея направила своїх військових до Росії для участі у війні в Україні, щоб надати їм можливість набути досвіду в умовах реальних бойових дій.

Цей крок, за його словами, є частиною підготовки до подальшого протистояння з Південною Кореєю.

Військова «обкатка»

У своєму повідомленні в Telegram Коваленко зазначив, що допомога Росії з боку КНДР має не лише фінансову мету, а й функцію «обкатки» солдатів у сучасних бойових умовах. Він підкреслив, що участь у боях у Курській області стане першим етапом цієї підготовки.

Коваленко також додав, що північнокорейські військові можуть бути залучені до «війни та будівництва фортифікацій», що дозволить розвантажити російську піхоту в умовах конфлікту.

Переміщення військових

За даними Коваленка, існує інформація про переміщення північнокорейських військових з Далекого Сходу Росії вглиб території країни. Угода про співпрацю між Росією та КНДР, підписана в червні 2024 року, містила секретний пункт, що передбачає можливе відправлення північнокорейських солдатів на війну проти України.

Підтвердження розвідки

Південнокорейська розвідка повідомила, що до Росії було відправлено близько 3000 військових з КНДР для підтримки російських окупантів. Для запобігання витоку інформації, сім'ї відправлених солдатів ізолюють в окремих місцях.

Реакція України та США

Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони України, раніше заявляв, що Росія планує переправити північнокорейських військових до Курської області. Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив наявність доказів перебування військових КНДР на території Росії.

У разі здачі в полон, Україна готова надати північнокорейським солдатам притулок, наголошуючи, що їм не потрібно повторювати долю російських окупантів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: