• Головна
  • Новини
  • У Чорткові на Тернопільщині громадянин Великої Британії волонтерив цілий місяць

28.04.2022, 06:08

У Чорткові на Тернопільщині громадянин Великої Британії волонтерив цілий місяць

Дізнавшись про повномасштабне вторгнення, чоловік вирішив допомогти Україні

Про це повідомляє Чортківська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

Місяць тому до Чорткова приїхав та залишився тут волонтерити громадянин Англії – Маріо. Чоловік, дізнавшись про повномасштабне вторгнення Росії на територію України, не вагаючись вирішив, що його допомога просто необхідна українцям. Англієць протягом місяця жив у Чорткові, а вже завтра, 28 квітня, повертається додому.

Відомо, що Маріо живе у Лондоні, працює персональним тренером у спортивному комплексі.

"Головна мета моєї поїздки – допомогти Україні! Спершу, коли дізнався про війну в Україні я думав, що все це скоро закінчиться і чекав тиждень, потім другий, а тоді зрозумів – все серйозно і потрібно допомагати українцям у боротьбі за незалежність та свободу. Спершу я вирушив у Польщу, місто Жешув – там залишився переночувати у хостелі на одну ніч, бо було вже пізно", - розповів чоловік.

У Чорткові опинився завдяки знайомому, який саме вертався додому залізницею.

"У Чорткові мені допомогли поселитися у гуртожитку медичного коледжу. Практично щодня я приходив у міську раду і робив усе, що скажуть – переважно вантажив гуманітарну допомогу", - каже Маріо.

Англієць зазначає, що в Україні найбільше його вразили українці. "Навіть налякані люди, які приїздили із зони бойових дій, залишалися мужніми, відважними та готовими захищати свою державу. Українці, насправді, дуже згуртований народ, який любить свою землю і своїх людей. Я побачив, як прості українці (не військові) готові йти до кінця і боронити Батьківщину від російських загарбників", - наголошує чоловік.

Після повернення в Англію чоловік обіцяє, що розповість співгромадянам про патріотизм та любов до рідної землі українців. "Україна – вражаюча держава, насамперед дивують люди, їх відважність, патріотизм та безмежна любов до рідної землі. Вся ситуація – більш серйозна того, що бачать в Англії по телевізорі – це лише картинка, насправді українцям потрібна підтримка, бо вони воюють за демократію та волю всього цивілізованого світу", - зазначає Маріо.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: