• Головна
  • Новини
  • У Чернівецькій області відновлювали дорогу після повені - вкрали майже 3 млн грн

05.01.2022, 19:32

У Чернівецькій області відновлювали дорогу після повені - вкрали майже 3 млн грн

Слідчі поліції підозрюють групу буковинців у привласненні бюджетних коштів, призначених для ліквідації наслідків повені.​​​​​​​ До складу злочинної групи увійшли двоє службовців технагляду та підприємець-підрядник.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці з’ясували: під час відновлення дороги на Путильщині, зловмисники привласнили майже три мільйони гривень, виділених з державного бюджету. За такі корупційні дії порушникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Злочинну діяльність трьох буковинців задокументували слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно зі співробітниками територіальних підрозділів Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та СБУ. Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Так, правоохоронці встановили, що 44-річний приватний підприємець вступив у змову з двома інженерами з технічного нагляду, віком 42 та 57 років. Здійснюючи капітальний ремонт дорожнього покриття, чоловіки привласнили 2,9 мільйони гривень.

Вказані кошти є частиною суми, яку Кабмін виділив з держбюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків повені, що виникла у червні 2020 року на території Чернівецької області.

Злочинні дії чоловіків кваліфікуються за ознаками частини 2 статті 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою), частини 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) і частини 2 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зібравши достатньо доказів протиправної діяльності групи буковинців, слідчі поліції повідомили їм про підозри у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень. Також поліцейські вирішують питання повідомлення підприємцю про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: