• Головна
  • Новини
  • У Чернівцях перевізник вимагає підвищити тариф в маршрутках до 9 грн

05.11.2021, 13:59

У Чернівцях перевізник вимагає підвищити тариф в маршрутках до 9 грн

У Чернівцях один з перевізників, який їздить на міських маршрутах, пропонує підвищити тариф на перевезення до дев'яти гривень. Зараз діє тимчасовий тариф у сім гривень.

Про це пише Суспільне.

Як розповів виданню заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль, до виконкому звернулись три приватні перевізники, які подали нові тарифи на перевезення. Пропозиції двох – відхилили, через те, що вони не відповідали нормам законодавства. Водночас пропозицію перевізника "Діліжанс" розглянули.

За його розрахунками, вартість перевезення одного пасажира в середньому складає дев'ять гривень. Тариф вищий, адже зросла вартість запчастин, палива, підвищилась зарплата. Відтак за розрахунками, ціна у сім гривень не дозволяє отримати прибуток.

За словами Крохмаля, підвищувати тариф можна лише за рішенням виконкому. На його засідання 9 листопада це питання не виноситимуть. Спочатку проведуть громадські слухання щодо підвищення тарифу.

У коментарі Суспільному перевізниця Павліна Храпчинська сказала, що зараз має борги через закупівлю зимової резини. Також водії відмовляються працювати за шість-сім тисяч гривень. Вона говорить, що пасажиропотік зменшився на понад третину. Це пов'язує з дистанційним навчанням у школах та вишах.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: