• Головна
  • Новини
  • У Чернівцях готують масштабну евакуацію через паводок

23.06.2020, 13:45

У Чернівцях готують масштабну евакуацію через паводок

На Буковині людей попереджають про можливі значні підтоплення будинків. Зокрема, у зоні ризику перебуває кілька десятків вулиць Чернівців у чотирьох мікрорайонах міста.

Назви вулиць та районів можливого підтоплення оприлюднив у Facebook Чернівецький міський голова Олексій Каспрук,  - пише Укрінформ.

Він закликав населення цих районів підготувати необхідні речі, документи, цінності, ліки, мінімально необхідні харчі.

Крім того, у разі підтоплення міський голова просить мешканців відключити газ, електроенергію, перекрити воду, зачинити вікна, двері та взяти з собою підготовлені речі.

"Про одержану інформацію повідомте сусідів, надайте допомогу людям похилого віку та хворим, виходьте на підвищені місця. За будь-яких обставин не панікуйте та будьте організованими!", - додав Каспрук.

Водночас голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у своєму відеозвернення у Facebook закликав мешканців області, які проживають неподалік річки Прут та її приток, підготуватись до можливої евакуації.

"Максимальне підняття води буде відбуватися від 9 години вечора 23 червня до 3 години ранку 24 червня, а також паводок затримається щонайменше на добу, спадання води почнеться тільки з 25 червня. Така обставина спровокує ситуацію, коли маленькі притоки річки Прут не зможуть впадати до неї та будуть виходити з берегів", - сказав Осачук.

Як повідомлялось, через паводки і прориви дамб на Буковині вже підтопило майже 30 житлових будинків та більше 40 домогосподарств, 13 людей евакуювали.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: