• Головна
  • Новини
  • У ЧНУ зимові канікули триватимуть три місяці: студенти зможуть залишатися в гуртожитках

03.10.2024, 08:59

У ЧНУ зимові канікули триватимуть три місяці: студенти зможуть залишатися в гуртожитках

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича зимові канікули цього року триватимуть з початку грудня до середини березня.

Таке рішення прийнято у зв'язку з можливими блекаутами, через які в деяких навчальних корпусах може бути неможливо підтримувати необхідну температуру. Водночас студентам дозволять проживати в гуртожитках протягом цього періоду.

Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи та навчально-організаційної діяльності ЧНУ Дмитро Федорцов у коментарі "Суспільному", у корпусах університету буде підтримуватися економний режим опалення для забезпечення справності системи. Також міжнародні партнери планують передати генератори для котелень у разі відключень електроенергії.

"Опалення будемо готувати в штатному режимі, тому що укладається угода щодо забезпечення газом. У нас є ліміти на кожен місяць, значить ми будемо опалювати корпуси. Також ніхто не буде виселяти студентів з гуртожитків примусово, вони зможуть там проживати", – зазначив Федорцов.

За його словами, опалення у гуртожитках працюватиме так само, як і в житлових будинках. Канікули розпочнуться після зимової сесії і триватимуть орієнтовно з 1-2 грудня до 10 березня. Однак, за потреби, можливі зміни в термінах навчання.

"Якщо буде тепла зима, студенти зможуть вийти на навчання раніше. Це питання може вирішуватися за необхідності, залежно від умов і можливих блекаутів", – додав Федорцов.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: