• Головна
  • Новини
  • У Брюховичах і Винниках демонтують три пам’ятники колоніального спадку

02.06.2023, 12:39

У Брюховичах і Винниках демонтують три пам’ятники колоніального спадку

У четвер, 2 червня, на засіданні комісії з деколонізації топоніміки у Львові прийнято рішення про демонтаж двох пам’ятників у смт Брюховичі та одного у м. Винники, які є пам’ятниками колоніального спадку. Їх перевезуть до музею «Територія терору».

«Ще три елементи колоніального спадку – під демонтаж. Так, два пам’ятники в Брюховичах та один у Винниках буде демонтовано та перенесено в музей «Територія Терору».

Таке рішення прийняли під час засідання комісії щодо деколонізації топоніміки у Львові. Далі готуємо відповідні документи та рішення про демонтаж.

Дякуємо колегам з робочої групи та усім, хто активно працює над деколонізацією», – повідомив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, голова комісії.

Нагадаємо, в квітні 2022 року у Львові створено комісію, головним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській громаді географічних назв та символіки росії. Також йдеться про перейменування назв вулиць, названих іменами російських діячів. За рішенням комісії вже перейменовано більше 50 вулиць Львова.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: