• Головна
  • Новини
  • У Брюсселі започаткували новий діалог з безпеки Україна-ЄС-НАТО

03.02.2022, 19:38

У Брюсселі започаткували новий діалог з безпеки Україна-ЄС-НАТО

У Брюсселі відбулася перша зустріч у новому форматі, яка об’єднала представників ЄС, НАТО та України для результативного пошуку виходу з безпекової кризи, що спричинена військовим нарощуванням РФ вздовж кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у Твітері повідомив представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

«Сьогодні започаткований новий формат для обговорення безпекових питань: Україна-ЄС-НАТО. Зовнішні загрози продовжують об’єднувати міжнародних партнерів України, які готові й надалі зміцнювати інституційні спроможності України для ефективної протидії викликам у безпековій сфері та агресії РФ», – повідомив український дипломат.

Як повідомлялося, ЄС і НАТО послідовно закликають Росію до деескалації напруги навколо України та до вирішення безпекових суперечностей шляхом діалогу та переговорів. Вони мають погоджену і єдину позицію, що відповіддю на будь-яку нову військову агресію Росії проти України стануть важкі економічні та політичні наслідки для країни-агресора.

Водночас офіційні особи обох організацій рішуче відкинули ультиматум Росії щодо перегляду основ сучасної архітектури європейської безпеки, яка ґрунтується на Гельсінському заключному акті та на Паризькій хартії і передбачає непорушність існуючих кордонів та повагу до права всіх європейських держав ухвалювати суверенні рішення у галузі власної безпеки.

Фото - NATO

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: