08.07.2021, 16:45

У Болгарії затримали українського «злодія в законі»

Українські поліцейські працюють з болгарськими колегами щодо подальшої екстрадиції "Андрія Львівського" на територію України.

У Болгарії правоохоронці затримали українського "злодія в законі" на прізвисько "Андрій Львівський", який за підробленими документами намагався прибути в країну. Про це в четвер, 8 липня, повідомляє пресцентр Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, передає Кореспондент.

"Затримано одного з лідерів злочинного світу, також відомий на прізвисько "Неділя", вчора, 7 липня, в аеропорту м. Софія (Болгарія)", - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, навесні 2020 року на підставі зібраних доказів "злодію в законі" було заочно повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ст. 115 КК).

У 2009 році разом з іншими особами він убив свого друга і бізнес-партнера.

"Андрій Львівський" прагнув отримати високий статус у злочинній ієрархії, а його товариш, з яким у нього виник конфлікт на грунті спільної злочинної діяльності, збирався ініціювати так звану "сходку" і поскаржитися на нього лідерам кримінального світу. Після таких зборів підозрюваний не зміг би отримати статус "злодія в законі", тому вирішив позбутися від свого бізнес-партнера", йдеться в повідомленні поліції.

Через кілька років після вбивства, в жовтні 2012 року, йому присвоїли статус "злодія в законі", після чого він почав контролювати діяльність злочинних груп, "тіньові" схеми реального сектора економіки і відповідав за кримінальний "общак".

Українські поліцейські працюють з болгарськими колегами щодо подальшої екстрадиції "Андрія Львівського" на територію України. Йому може загрожувати до 15 років ув'язнення. Крім того, він був внесений до санкційного списку РНБО.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: