• Головна
  • Новини
  • У Білому домі розкрили деталі зустрічі Байдена і Зеленського

01.09.2021, 14:47

У Білому домі розкрили деталі зустрічі Байдена і Зеленського

У Білому домі розкрили деталі зустрічі президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського.

Як йдеться у стенограмі на сайті Білого дому, про це заявили американські посадовці під час брифінгу стосовно візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтону, передає УНІАН.

Високопосадовець адміністрації Байдена повідомив, що після зустрічі президентів США і України буде оприлюднено усебічну спільну заяву, у якій чітко будуть сформульовані загальні цінності та стратегічні пріоритети, а також перелік конкретних результатів, які стосуються кожного аспекту двосторонніх відносин.

"З точки зору формату зустрічі, президент Байден і президент Зеленський головуватимуть на розширеній двосторонній зустрічі з їхніми ключовими радниками і потім обоє лідерів перейдуть до розмови "віч-на-віч", що створить можливість їм поспілкуватися безпосередньо один з одним", - повідомив американський посадовець.

Як очікує чиновник адміністрації Байдена, президент США має підтвердити Зеленському "залізну відданість" суверенітету, безпеці та євроатлантичним устремлінням України, а також обговорити поточну програму реформ України, одночасно у контексті вже наявного прогресу і також стосовно тих напрямків, де ще треба демонструвати постійні зрушення.

Крім того, щодо двосторонніх відносин, Байден підготувався обговорити "увесь спектр програмних політичних питань, які підривають двосторонні відносини".

Також в адміністрації Байдена очікують на обговорення проблем у галузі безпеки, з якими Україна стикається обличчям-до-обличчя з Росією, і зокрема в плані продовження російської агресії. "І президент розраховує отримати більш всебічну оновлену інформацію від президента Зеленського щодо поточної безпекової ситуації", - повідомив американський чиновник.

"Ми також обговоримо шляхи, за допомогою яких США зможе продовжувати надавати безпекову допомогу Україні. Ми у минулу п'ятницю надіслали сповіщення у Конгрес, що також було опубліковано у Федеральному реєстрі, вказавши, що США збираються надати 60 мільйонів доларів на новий пакет допомоги у галузі безпеки. Це включатиме додаткові протитанкові системи Javelin та інші оборонні летальні і нелетальні можливості", - наголосив американський чиновник.

Він нагадав, що США зобов'язалися виділити 2,5 млрд доларів на підтримку Збройних сил України з 2014 року, в тому числі понад 400 мільйонів доларів лише цього року.

"Ми очікуємо, що обоє лідерів обговорять всебічну програму реформ, яку президент Зеленський продовжує розробляти і втілювати з метою наближення країни до євроатлантичних принципів. Це включає кроки для захисту незалежності антиконрупційних органів, законодавства з прав людини, а також інших запланованих (необхідних) законопроектів і реформ, над якими працює український уряд", - повідомив американський чиновник.

Також президенти обговорять спільну співпрацю з метою зміцнення взаємодії щодо енергетичних і кліматичних цілей.

Колаж - УНІАН

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: