• Головна
  • Новини
  • У Берліні роботодавець вбив 24-річну українку: не хотів відпускати додому

30.07.2019, 13:06

У Берліні роботодавець вбив 24-річну українку: не хотів відпускати додому

У Берліні жорстоко вбили 24-річну українку - Наталю Михайлюк, яка приїхала до Німеччини на заробітки, зарізали.

Про це пише сайт fakty.ua.

Подаємо переклад статті "Зарізав, тому що не хотів відпускати: подробиці вбивства роботодавцем української заробітчанки в Німеччині":

"Це сталося в квартирі у 64-річного німця, у якого Наталя працювала хатньою робітницею. Саме її роботодавець і був затриманий за підозрою у вбивстві. За попередньою версією поліції, німець вбив українську заробітчанку ще 22 липня, після чого її тіло дві доби пролежала в квартирі.

Коли тіло Наталії Михайлюк виявила поліція, її роботодавець був в тій же квартирі. Він заявив, що нічого не пам'ятає і не розуміє, що це сталося. Рідні Наталії Михайлюк підозрюють, що таким чином він намагається уникнути кримінальної відповідальності.

Подробиці цієї страшної історії «ФАКТАМ» розповів товариш Наталії Михайлюк Андрій. Андрій повідомив, що Наталія жила в Заставницькому районі Чернівецької області. Там у неї залишилися восьмирічна дочка, цивільний чоловік і батьки. На заробітки до Німеччини Наталя поїхала всього три місяці тому. До цього працювала в Чернівцях в косметологічному салоні майстром з нарощування вій.

- Вона поїхала на заробітки в травні 2019 року, - розповів Андрій. - Поїхала, тому що потрібні були гроші. Знайомі розповідали, що в Німеччині можна заробити більше. Ось Наташа і вирішила спробувати. Гроші потрібні були в першу чергу для її восьмирічної доньки. Цивільний чоловік Наташі Олександр (він не батько цієї дівчинки) всіляко їх підтримував, але у нас багато не заробиш.

Наталія, як і більшість українських заробітчан, працювала неофіційно. Поїхала до Німеччини як турист. Через 90 днів (тобто якраз в липні) повинна була повернутися. У Берліні вона жила в родині, виконувала домашню роботу. Наскільки я знаю, вона влаштовувалася на роботу не до того 64-річному чоловікові, а зовсім до інших людей. Спочатку жила і працювала в іншій родині. Але потім ця людина (якого зараз затримали) попросив її вигулювати його собаку. А у Наталії у самої є собака, в Україні вона навіть є членом кінологічного клубу. Одним словом, для Наталії це не було проблемою, і вона погодилася. А потім він запропонував їй не тільки вигулювати собаку, але і прибирати у нього вдома. Сказав, що вона може жити в одній з кімнат. В результаті вона стала жити і працювати у нього.

За словами Андрія, Наталія на роботу не скаржилася.

- Вона говорила, що все в порядку, - згадує Андрій. – Наталія була не з тих, хто скаржився. Але думаю, що якби там відбувалося щось надзвичайне, вона б про це розповіла - хоча б батькам або цивільному чоловікові. Якось раз вона обмовилася, що роботодавець не хоче її відпускати ... 22 липня Наталія повинна була приїхати додому. Я так зрозумів, що повертатися в Німеччину вона не збиралася. 21 липня вона розмовляла з чоловіком. Казала, що вже збирає речі. Це була їхня остання розмова.

Потім вона перестала виходити на зв'язок. Ми вирішили, що вона спеціально не дзвонить, хоче своїм приїздом зробити сюрприз. Думали, що у вівторок, 23 липня, вона вже буде в Чернівцях. Але нема. А в середу, 24 липня, приїхала посилка з її речами. Це Наталія перед від'їздом сама відправила додому свої речі, щоб не везти важкі сумки. Речі прибули, а Наташії нема. Її ніде не було, телефон був відключений.

Ми почали бити на сполох. Українка з нашої кінологічної школи, яка живе в Берліні, поїхала в будинок, де працювала Наталія. Вона була першою, хто дізнався страшну правду. На поверсі поряд з квартирою Наталіного роботодавця побачила сліди крові. У квартирі двері ніхто не відчинив. Жінка повідомила про це нам, а ми з України вже викликали поліцію. Питається, де ж були сусіди? Невже їх не насторожили сліди крові? Пізніше сусід по сходовому майданчику сказав, що звернув уваги на ці плями, коли повернувся з відрядження. Повідомив про це консьєржа. Але поліцію ніхто з них так і не викликав.

Коли в квартиру зайшли співробітники поліції, вона знайшли там Наталію. Вона була мертва. За попередніми даними, її тіло пролежало там кілька днів. Наталін роботодавець був удома. Він не зміг нічого пояснити. Заявив, що взагалі не розуміє, що сталося і нічого не пам'ятає. Не виключено, що зараз він спеціально «косить» під божевільного, щоб уникнути покарання. Або він дійсно якийсь маніяк ... Що там сталося і чому він її вбив, ми можемо тільки здогадуватися. Відомо, що він її зарізав. Вдарив ножем в спину.

А поруч з тілом Наталії працівники поліції виявили її паспорт. Незадовго до того, що сталося, Наталія  розповідала чоловікові, що у неї пропав закордонний паспорт. Через це їй навіть довелося відкласти від'їзд. Вона звернулася в поліцію з приводу втрати паспорту та отримала через консульство інший документ, що дозволяє їй виїхати. А тут виявилося, що паспорт був у квартирі. Мабуть, у її роботодавця. Можливо, він вкрав документ, щоб її не відпускати. А коли дізнався, що вона все одно поїде, убив ... Але це всього лише припущення.

За словами Андрія, роботодавець Наталії Михайлюк заарештований. Рідні Наталії зараз намагаються забрати її тіло в Україну. Але це непросто, і дуже дорого.

- Батько Наталії вже їде в Берлін, - каже Андрій. - Необхідно дочекатися, коли прокуратура дасть дозвіл на вивезення тіла. Але це ще і дуже дорого. Навіть з урахуванням усіх знижок за перевезення тіла доведеться заплатити не менше двох тисяч євро (для тих, хто може допомогти родині Наталії, повідомляємо номер рахунку її цивільного чоловіка Олександра Новака 4 149 629 300 240 025). Ми всі не можемо повірити, що Наталії вже немає. Я познайомився з нею завдяки нашому захопленню собаками. Ми разом перебуваємо в Школі робочих собак (це кінологічна школа). Наталія була дуже доброю і світлою дівчиною, ми називали її нашою «іскринкою». Ініціативна, чуйна, завжди була готова прийти на допомогу ... Її восьмирічна дочка тепер з бабусею і дідусем. Їй вже повідомили, що мами більше нема».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: