24.10.2019, 21:38

У Бангладеш за вбивство школярки стратять 16 чоловік

У справі про вбивство 19-річної Нусрат Джахан Рафі проходили директор медресе, два вчителі та інші фігуранти. Дівчину заманили на дах медресе, облили гасом і підпалили.

Про це повідомляє DW.

У Бангладеш засуджені до смертної кари 16 осіб у справі про вбивство учениці медресе, повідомила газета Dhaka Tribune в четвер, 24 жовтня. 19-річна Нусрат Джахан Рафі померла від важких опіків в місті Фені після того, як її облили гасом і підпалили. Дівчина звинувачувала директора медресе в сексуальних домаганнях, на неї та її родину тиснули, щоб змусити відмовитися від показань.

Серед засуджених до вищої міри - директор медресе, два вчителя і дві школярки. Вони повинні будуть виплатити компенсацію родині загиблої. Вирок може бути оскаржений у Верховному суді Бангладеш. Вбивство Рафі викликало в країні бурю обурення, протести і суперечки. Прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасина обіцяла, що ніхто з винних не уникне покарання.

Вбивство Нусрат Джахан Рафі намагалися представити як суїцид. Дівчину заманили на дах медресе, де група осіб безуспішно намагалася змусити її забрати свідчення. Коли Рафі відмовилася, її облили гасом і підпалили. Незважаючи на важкі опіки, їй вдалося отримати допомогу і дати свідчення на злочинців. Брат дівчини записав ці свідчення на відео. Рафі тоді заявила, що директор медресе непристойно торкався до неї. Вона обіцяла до останнього подиху домагатися покарання винних.

За інформацією британської медіакомпанії ВВС, поліція спочатку не хотіла розслідувати справу про сексуальні домагання. Впливові люди в столиці Бангладеш Дацці тиснули на сім'ю Рафі. Проте, директор медресе був все ж затриманий. За версією слідства, він дав вказівку вбити дівчину, вже перебуваючи під вартою.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: