03.07.2021, 19:55

Туск заявив про своє повернення в польську політику

Екс-глава Євроради очолить партію Громадянська платформа, щоб перемогти правлячу партію Ярослава Качинського Право і Справедливість.

Екс-президент Євроради, голова Європейської народної партії Дональд Туск оголосив про повернення в польську політику. Про це було сказано на з'їзді національної ради опозиційної партії Громадянська платформа в суботу, 3 липня, передає Кореспондент.

Зокрема, чинний лідер партії Борис Будка заявив, що йде у відставку, а на посаді його змінить Туск.

"За моїм запрошенням і на моє прохання Дональд Туск повертається в польську політику. Він повертається на 100%", - сказав Будка і додав, що передає Туску посаду, щоб той привів партію до перемоги на наступних виборах.

У свою чергу сам Туск заявив, що партія Громадянська платформа є "необхідною політичною силою", щоб перемогти правлячу партію Право і Справедливість Ярослава Качинського.

Туск розкритикував ПіС, а також чинний уряд, за невдалі політичні рішення, кумівство і корупцію, небажання боротися зі змінами клімату, погіршення ситуації з безпекою навколо Польщі. За його словами, чинна влада погіршила відносини з США, ЄС, сусідніми країнами, "реалізуючи програму Путіна".

Нарешті, Дональд Туск підсумував, що необхідно зробити все можливе, щоб усунути політичну силу Качинського від влади і перемогти на наступних виборах.

Нагадаємо, що на початку листопада 2019 року Туск відмовився балотуватися на посаду президента Польщі. Політик вирішив оголосити про своє рішення, оскільки наближалися вибори, а опозиції потрібно було швидко визначатися з суперником для Анджея Дуди.

Пізніше Туск передав посаду глави Євроради своєму наступнику - на посаді його змінив колишній прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: