16.03.2019, 12:57

Турбізнес висунув українській владі 10 вимог

Десять вимог щодо розвитку туристичної індустрії висунули представники галузі до майбутнього президента, прем’єр-міністра та народних депутатів України. Текст меморандуму, що включає відповідні вимоги, оприлюднила народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з туризму Анна Романова.

Повідомив сайт Зручно.

"Ми багато говоримо про туризм, але при цьому туризм в ВВП країни має нижче 2%, тоді як в європейських країнах це більше 10%. Для розвитку українського туризму потрібна політична воля: не треба говорити, мовляв, відпочивайте в Україні, а самим їхати на Мальдіви! [...] Щоб бути конкурентними і успішними в туризмі, ми всі повинні об’єднатися і піти назустріч українській туристичній індустрії", – закликає Романова.

Перша вимога української туріндустрії – проголосити пріоритетними напрямками розвитку економіки України внутрішній і в’їзний туризм. При Кабінеті Міністрів України має бути створена координаційна рада з питань туристичної діяльності, яка допоможе в розробці ефективної та антикризової стратегії розвитку туристичної індустрії України на період до 2025 року.

Серйозні зміни мають відбутися у сфері податкової політики. Зокрема, для засобів тимчасового розміщення необхідно знизити ПДВ,  ставки туристичного збору не повинні перевищувати 5% вартості проживання.

Підписанти меморандуму також зобов’язуються сприяти відновленню транспортної інфраструктури (залучення інвестицій ЄС, виділення коштів держбюджету на розвиток транспорту, впровадження податкових стимулів розвитку внутрішніх перевезень) і створення привабливого інвестиційного клімату. Зокрема, пропонується створювати вільні туристичні зони з наданням податкових пільг інвесторам, пільгових довгострокових кредитів місцевому самоврядуванню та ін. А також залучати до туристичної галузі довгострокові низьковідсоткові кредити з міжнародних джерел (Всесвітній банк, ЄБРР) та коштів міжнародної технічної допомоги.

Українська влада також має сприяти візовій лібералізації та забезпечити безпеку в сфері туризму. Крім того, необхідно вжити заходів щодо поліпшення іміджу України в світі.

Також в меморандумі зачіпаються питання створення стандартів якості в туріндустрії; освіти і реалізації кадрового потенціалу; збереження природних, лікувально-оздоровчих, культурних, паломницьких об’єктів туризму. Представники влади мають сприяти створенню ефективної і сучасної системи збору статистичних даних, введення системи сателітних рахунків і реєстру туристично-рекреаційних ресурсів країни.

Анна Романова закликала всі політичні партії підписати меморандум з представниками туристичної індустрії та спільно розвивати туризм в Україні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: