• Головна
  • Новини
  • Три десятки виробників і понад дві сотні учасників: на Львівщині відбувся демонстраційний день виробників дронів

23.05.2023, 11:51

Три десятки виробників і понад дві сотні учасників: на Львівщині відбувся демонстраційний день виробників дронів

Вчора, 22 травня, на Львівщині відбулась зустріч виробників FPV дронів, представників льотних шкіл, влади та військових. Вони об’єднались, щоб презентувати можливості українських розробників безпілотних технологій, поділитись досвідом та окреслити напрями майбутньої співпраці в межах заходу Люті пташки демo день. 

«Ми розуміємо, що для наближення нашої перемогти, потрібно постійно удосконалювати технологію оборони – розробляти нові винаходи, вміти користуватись вже створеними. Завдання, яке ми ставимо перед собою, – збереження людських життів. Саме безпілотники, FPV дрони, розвідувальні пристрої дають можливість рятувати людей, обороняти та відвойовувати наші території. Радий, що Львівщина приймає подію такого рівня. Для нас це вкрай важливо, адже зустріч не лише дозволяє зацікавленим особам спілкуватись між собою та вирішувати спільні проблеми, а й додає ентузіазму винахідникам і тим, хто готовий їх підтримати фінансами. Сподіваюсь, захід стане поштовхом для подальшого розвитку галузі і нових технологій, а кожен дрон допоможе воїнам боронити країну та повернутись додому найближчим часом», – наголосив під час заходу очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

До зустрічі доєднались 30 виробників, зокрема розробники FPV дронів та дотичних технологій, оператори БПЛА (БПАК) та дронрейсери, представники льотних шкіл, інструктори-практики. Окрім цього, Люті пташки демo день відвідали 300 учасників, серед них представники фондів, військових структур, волонтери тощо. 

«На заході свої технологічні розробки представили 30 виробників, вони тут, щоб поділитися різноманітними рекомендаціями з іншими інженерами. Доєднатись до ініціативи «Люті пташки» хотіли 200 виробників. З них ми обрали тих винахідників, які вже мають серійне виробництво, вони можуть виготовити понад 100 дронів на місяць. Але потреба фронту є значно більшою – техніка ламається майже щодня, тому її треба постійно поновлювати. Для проведення штурму та контрнаступу, наприклад, захисникам та захисницям треба значно більше безпілотників, ніж для проведення оборони. Маємо запити від військових та виробників, які готові допомагати, тому стараємось закрити цю потребу», – зауважила директорка БФ Dignitas Люба Шипович.

Захід організували координатори системи навчання і забезпечення операторів БПЛА Victory Drones та благодійний фонд Dignitas у партнерстві з Львівською обласною військовою адміністрацією. Подія є частиною масштабного всеукраїнського збору на ударні коптери «Люті пташки».  Збір проводять для спільної закупівлі 1 000 ударних FPV-дронів українського виробництва. 

До слова, це вже не перший досвід співпраці Львівська ОВА та БФ «Dignitas». Разом з Міжнародним штабом допомоги українцям на Львівщині реалізують проєкт «1000 дронів для України». На передову вже відправили першу сотню безпілотників. До реалізації ініціативи можуть долучитись всі охочі. В межах акції можна як задонатити на покупку розвідувальних апаратів, так і придбати їх самостійно. Щоб проконсультуватись та обрати найкращий дрон, звертайтесь у БФ «Dignitas». Посилання на український та міжнародні рахунки – тут.  

Нещодавно Львівська ОВА передала ЗСУ 100 бойових дронів в межах проєкту «Вій» благодійного фонду Козицького. До кінця літа планують передати 1000 бойових безпілотників, інвестують у цей проєкт 1 мільйон доларів. Детальніше про читайте за посиланням.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: