25.05.2023, 18:03

Третє медичне об’єднання Львова реорганізують

Медичне об’єднання акушерства та гінекології, у яке входить пологовий будинок № 1 на вул. Мечникова та пологове відділення 3-ї лікарні на вул. Раппопорта, реорганізують. Відповідні ухвали прийняли сьогодні на сесії Львівської міської ради. Це пов’язано з тим, що медичне об’єднання, через низку причин, є фінансово неспроможним та не має перспектив для розвитку.

Як пояснила генеральна директорка Третього медичного об’єднання Леся Кобецька, пріоритетним напрямком роботи ТМО є акушерство та гінекологія. Однак за останній рік значно знизився рівень надання цієї допомоги, оскільки зменшилась кількість пологів. Водночас, через велику кількість працівників, раніше виникла заборгованість щодо виплати заробітної плати. Тож через ці чинники медичне об’єднання є фінансово неспроможним.

«Через повномасштабне вторгнення дуже багато жінок виїхали за кордон, і багато не наважуються народжувати. Тому, порівняно з минулим роком, у нас різко зменшилася кількість пологів – на тисячу. Відповідно, зменшилося надання медичної допомоги. Тому ми, як однопрофільний заклад, не можемо бути фінансово спроможними. Окрім того, у нас є надлишок персоналу через те, що коли надавалася медична допомога пацієнтам з ковідом, яку забезпечував пологовий будинок, був набраний додатково штат, який потім не був повернутий у норму. Тому наприкінці минулого року була заборгованість по зарплатах 28 млн грн. Львівська міська рада допомогла нам виплатити цю заробітну плату, і ми вийшли на залишок 13 млн грн, за які, фактично, ми зараз і тримаємося», - розповіла Леся Кобецька.

Відтак, робоча група, яка досліджувала ефективність роботи медоб’єднання, дійшла висновку реорганізувати його, приєднавши медичні заклади до Першого та Другого ТМО. Адже вони планують входити у так звану спроможну мережу, де передбачені такі напрямки допомоги, як акушерство та гінекологія. Загалом Перше і Друге медичні об’єднання є багатопрофільними і надають велику кількість різних медичних послуг, а тому є рентабельними.

До Першого медичного об'єднання Львова приєднають пологовий будинок №1 на вул. Мечникова та підрозділи 3-ї міської клінічної лікарні за такими адресами: вул. Величковського, 30А; вул. Шевченка, 350, 358Б та 366 (мікрорайон Рясне); с. Рясне-Руське (вул. Незалежності, 1).  

До Другого медичного об’єднання Львова приєднають підрозділи 3-ї міської клінічної лікарні за такими адресами: вул. Раппопорта, 6 та 8; вул. Русових, 4; вул. Озаркевича, 2.

Майно Третього медичного об’єднання запропоновано передати Першому медоб’єднанню. Нагадаємо, Третє медичне об’єднання Львова створили у січні 2022 року.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: