• Головна
  • Новини
  • Трамп заявив про готовність працювати з Україною та росією для припинення війни

27.09.2024, 18:27

Трамп заявив про готовність працювати з Україною та росією для припинення війни

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 27 вересня, зустрівся із експрезидентом США, кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Reuters, пише

Дональд Трамп, кандидат у президенти США від Республіканської партії, заявив про своє бажання працювати з Україною та Росією для досягнення миру у війні між країнами.

Під час спільного виступу перед журналістами в Trump Tower, Зеленський зазначив, що планує обговорити з Трампом свій «план перемоги» для України. Він наголосив, що розраховує на підтримку США в досягненні цього важливого результату.

Трамп, у свою чергу, висловив похвалу на адресу українського президента, зазначивши: «У нас дуже хороші відносини із Зеленським», проте також підкреслив, що у нього «дуже хороші відносини» і з президентом росії владіміром путіним.

Трамп висловив упевненість, що в разі перемоги на президентських виборах у США, які відбудуться 5 листопада, питання війни між Україною та Росією можна буде вирішити «дуже швидко». «І я думаю, якщо ми переможемо, я думаю, що ми вирішимо це питання дуже швидко», — додав він.

Зустріч між Трампом і Зеленським відбулася на тлі раніше озвученої критики Трампом українського лідера під час своєї передвиборчої кампанії. Він висловлював сумніви щодо можливості України перемогти у війні проти росії.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Сполучених Штатів, Зеленський також зустрівся з нинішнім президентом США Джо Байденом та віце-президенткою Камалою Гарріс. Байден, який також бере участь у президентських виборах у листопаді як кандидат від Демократичної партії, обговорив з українським лідером питання подальшої підтримки України в її боротьбі проти агресії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: