• Головна
  • Новини
  •  «Традиція, традиціоналізм, консерватизм: український контекст» - конференція

11.09.2019, 11:33

 «Традиція, традиціоналізм, консерватизм: український контекст» - конференція

Днями у Львівській обласній науковій універсальній бібліотеці відбулася наукова конференція «Традиція, традиціоналізм, консерватизм: український контекст», яку організувало Українське національне середовище. Засідання конференції вів голова УНС Євген Салевич. Про це повідомили організатори.

Голова Українського національного середовища Євген Салевич подав обґрунтування теми наукової конференції і наголосив на винятковій потребі піднесення традиції, даної нашому народові Богом, тотального поширення традиціоналізму, розвитку консервативної ідеології і консервативних громадсько-політичних сил для збереження і тривання української національної культури і української ідентичности.

Привітання конференції висловили директор ЛОУНБ Іван Сварник, голова Регіональної ради підприємців Ростислав Сорока, громадсько-політичний діяч Тарас Процев’ят, завідувач ідеологічного відділу консервативної партії «Сила і честь» Тарас Каляндрук, представник організації «Суспільна система» Павло Дзямко.

Промови на конференції виголосили учені зі Львова та Києва: доктори філософських наук Ігор Карівець, Ігор Держко, Анатолій Карась, дослідники і перекладачі давньої літератури Андрій Содомора, Павло Салевич, доктор історичних наук Володимир Потульницький, відомий історик Іван Сварник, кандидати філософських наук Руслан Халіков, Віктор Маринюк, кандидат технічних наук Михайло Яворський, відома дослідниця, берегиня української традиції Віра Манько. Також на конференції презентували альманах «Традиція і традиціоналізм» за участю його видавця, упорядника та співавтора Руслана Халікова.

На науковій конференції «Традиція, традиціоналізм, консерватизм: український контекст» висвітлено наукові погляди і думки про ідею традиції, український традиціоналізм і консерватизм в історії і сучасності. Організатори також висловили переконання, що науковий ресурс конференції стане дієвим чинником поширення традиціоналістських і консервативних ідей у наукових, культурних, освітніх, громадських і політичних середовищах та розбудові традиційного суспільства в Україні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: