• Головна
  • Новини
  • “Тисяча від Зеленського”: хто і коли зможе отримати нову допомогу

27.10.2024, 16:01

“Тисяча від Зеленського”: хто і коли зможе отримати нову допомогу

З 1 грудня українці зможуть отримати по тисячі гривень в рамках нової соціальної ініціативи, оголошеної президентом України Володимиром Зеленським.

Заплановані виплати вже встигли охрестити “вовиною тисячею” — аналогічно до попередніх соціальних виплат від політиків, які мали підтримати населення.

Хто може отримати виплати

За словами президента, допомогу в розмірі 1 000 гривень отримають усі громадяни України, зокрема і діти. Таким чином, сім'я з п’яти осіб зможе розраховувати на додаткові 5 000 гривень. Перший заступник міністра економіки Олексій Соболев підтвердив, що допомогу зможуть оформити і на дітей.

Як і де використати кошти

Отримані гроші можна буде витратити лише на визначені категорії товарів і послуг. Це включає оплату комунальних послуг, купівлю ліків українського виробництва, залізничних квитків, а також книжок та культурних послуг. Крім того, кошти можна буде переказати на потреби Збройних Сил або волонтерські організації.

Як отримати “тисячу”

Гроші надійдуть на спеціальну віртуальну картку під назвою “Національний кешбек”, яку можна буде відкрити через додаток “Дія”. Кошти будуть доступні для використання в грудні, січні та лютому. Кабінет Міністрів має найближчим часом затвердити всі деталі програми.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: