• Головна
  • Новини
  • Тимошенко вимагає негайно призначити нових Генпрокурора та Голову СБУ

18.06.2019, 13:33

Тимошенко вимагає негайно призначити нових Генпрокурора та Голову СБУ

Для розслідування корупційних злочинів високопосадовців, які керували країною останні 5 років, нам потрібні нові силовики. Саме тому президент має подати кандидатури на нового Генпрокурора та Голову СБУ, а парламент має за них проголосувати.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій та груп, цитує пресслужба партії.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що у президента є конституційне право звільнити та призначити Генпрокурора та голову СБУ, проте Зеленський поки що не вніс подання на призначення.

«Нам треба звернутися до глави держави і розв’язати це таким чином: президент завтра вносить подання на Генпрокурора та голову СБУ. Парламент за процедурою ad hoc має проголосувати за звільнення та призначення нових Генпрокурора та голови СБУ», – сказала вона.

Голова партії запевнила, якщо зараз не почнуться гучні розслідування і суспільству не пред’являть винних за розкрадання фінансів, землі, державного майна, це означатиме, що на позачергових виборах корумпована верхівка колишньої влади піде до Ради. І виникнуть підозри про якісь залаштункові домовленості за спиною суспільства, додала вона.

З огляду на це, Юлія Тимошенко закликала представника президента у ВРУ звернутися до глави держави з прохання швидше внести кандидатури нових силовиків, а спікера — одразу ж після того, як відповідні подання надійдуть до Ради, винести їх на голосування в залі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: