03.02.2022, 12:58

Термін мінімального контракту зі ЗСУ має бути 10 років

Очікується, що контракт із Збройними силами України має становити від 10 років.

Про це під час брифінгу у четвер, 3 лютого, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи указ президента України "Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії", який глава держави підписав 1 лютого, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Новинарню".

"…Контракт має бути, починаючи від 10 років. Тоді й буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, серйозне достойне грошове забезпечення військових з боку держави", – сказав Резніков.

З його слів, наразі тривають консультації з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Сергієм Марченком про можливість вирівнювання грошового забезпечення в ЗС до ринкових показників.

"На жаль, сьогодні солдат отримує 10 300 грн. А середня ринкова зарплата в Україні – приблизно 14 тисяч гривень. Наше завдання – як мінімум підняти зарплати військових до рівня ринкового, для того, щоби хлопці, які підписали контракт, сьогодні мали бажання залишитися і продовжити контракт", – каже міністр.

"Солдата, який прийшов у військо, треба навчити основних базових навичок. За стандартами, ми маємо витратити на нього 1,5 млн грн. І якщо потім він через 8 місяців завершив контракт і пішов у цивільне життя – ми маємо підготувати нового солдата", – продовжує Резніков.

Міністр також наголосив, що з 2023 року перед військово-політичним керівництвом держави стоїть інше "амбітне" завдання підвищити грошове забезпечення вище ринкової зарплати.

"Щоби водій танку у Збройних силах отримував більше, ніж водій трактора в сільському господарстві", – наводить приклад Резніков.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: